Æggehvider og sukker røres sammen i en skål over vandbad. Rør indtil sukkeret er opløst (ca. 60 gr.) Jeg bruger skålen fra køkkenmaskinen. Pisk marengsen på køkkenmaskinen indtil den er kølet helt ned. Det kan tage 10 minutter. Skrab røreskålen, og pisk lidt igen. Marengsen er nu blank og meget stiv. Tilsæt den bløde smør i små portioner mens der piskes på medium hastighed. Lad massen optage smøren inden den næste portion smør tilsættes. Fortsæt indtil alt smøren er tilsat og marengsen er silkeblød og lækker.
Del marengsen i 2 lige store dele
Kog solbær med citronsaft, indtil væsken er næsten kogt væk - ca. 10 min. Sigt solbærene. Stil saften til side, køl af, og gem sylten til senere. Den skal bruges til at smøre på chokoladebundene. Bland et par skefulde smørcreme i solbærsaften og bland det godt. Bland det derefter i den ene halvdel af smørcremen.
Smelt chokoladen i mikroovnen - først 30 sekunder, rør godt. Så 10 sekunder ad gangen indtil chokoladen er smeltet. Afkøl. Hæld den smeltede chokolade ned i smørcremen og pisk indtil cremen er ensartet. (Undlad af hælde chokoladen ned mens der piskes. Ellers risikere man at der kommer chokoladeklumper i cremen)
Ingredienser
Directions
Æggehvider og sukker røres sammen i en skål over vandbad. Rør indtil sukkeret er opløst (ca. 60 gr.) Jeg bruger skålen fra køkkenmaskinen. Pisk marengsen på køkkenmaskinen indtil den er kølet helt ned. Det kan tage 10 minutter. Skrab røreskålen, og pisk lidt igen. Marengsen er nu blank og meget stiv. Tilsæt den bløde smør i små portioner mens der piskes på medium hastighed. Lad massen optage smøren inden den næste portion smør tilsættes. Fortsæt indtil alt smøren er tilsat og marengsen er silkeblød og lækker.
Del marengsen i 2 lige store dele
Kog solbær med citronsaft, indtil væsken er næsten kogt væk - ca. 10 min. Sigt solbærene. Stil saften til side, køl af, og gem sylten til senere. Den skal bruges til at smøre på chokoladebundene. Bland et par skefulde smørcreme i solbærsaften og bland det godt. Bland det derefter i den ene halvdel af smørcremen.
Smelt chokoladen i mikroovnen - først 30 sekunder, rør godt. Så 10 sekunder ad gangen indtil chokoladen er smeltet. Afkøl. Hæld den smeltede chokolade ned i smørcremen og pisk indtil cremen er ensartet. (Undlad af hælde chokoladen ned mens der piskes. Ellers risikere man at der kommer chokoladeklumper i cremen)
Kan jeg evt vende flødeost i schweisisk smørcreme?
Hej Henriette. Tak for dit spørgsmål. Det ville jeg ikke gøre da flødeost har det med at skille. Hilsen Pia
Hej ☺️
Kan man sprøjte smørcremen på sine muffins dagen før de ska serveres eller ska det helst være på dagen?
Heidi
Hej Heidi. Det kan du sagtens. Inden du serverer skal dine kager stå ude en halv times tid, så smørcreme men ikke er helt hård. Kh Pia