Mazarinkage med pistacienødder og abrikosmousse

Friske abrikoser er helt fantastiske – i en tærte, eller som marmelade. Og som mousse i denne kage, mazarinbund med pistacie og saltkaramel – giver de et uimodståeligt syrligt modspil. Pynt kagen som du har lyst til eller servér den, som den er.
Hvis du bager den og lægger et billede på Instagram bliver jeg rigtig glad, hvis du tagger billedet med #bülowskøkken.

ForfatterBülowKategori, SværhedsgradMiddel

Alternativ version

Portioner10 portioner
Forberedelse2 timerTilberedning1 timeSamlet3 timer

Mazarinbund med pistacie
 80 g Sukker
 80 g Smør, blødt
 80 g Marcipan
 2 Æg, små - ca 100 g (uden skal)
 40 g Kagemel eller hvedemel
 40 g Grønne usaltede pistacienødder
Saltkaramel
 ½ Dåse kondenseret mælk
 1 tsk Flagesalt, Maldon
Abrikosmos
 500 g Friske abrikoser
 1 Citron, ØKO, saft og skal
 100 g Sukker
 1 Blad husblas
Abrikosmousse
 3/4 Abrikosmos
 5 Blade husblas
 2,50 dl Piskefløde
 75 g Græsk yoghurt
 1 tsk Vaniljepasta
Pynt
 150 g Chokolade, callebaut hvid eller gold
 Krystalliseret chokolade
 Små marengs
 Guldkugler
 Spiselige blomster

Kagebund
1

Riv marcipanen og pisk den sammen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene én af gangen. Vend mel og de hakkede pistacienødder i marcipanmassen til en der fremstår en ensartet masse. Hæld dejen i en rund form 18 cm i diameter. Bages ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Bunden skal give lidt efter ved tryk. Tjek også med en kødnål. Køl bunden af. Hvis bunden buler lidt op skal du skære toppen forsigtigt af med en brødkniv. Sæt bunden på et fad med en kagering rundt om, foret med kageplast.

Saltkaramel
2

Kog en dåse -uden at åbne den - i en gryde med vand i ca. 3-4 timer. Køl af og vej halvdelen fra. Tilsæt salt og rør godt rundt. Smag til.
Man kan også købe kondenseret mælk, der er kogt, hvis det skal være nemt og hurtigt. Fordel karamellen på bunden og sæt kagen i køleskab i min. En halv time

Abrikosgrød
3

Skær abrikoserne i tern og put dem i en gryde med sukker, citronskal og saft og varm dem forsigtigt op. Lad sukkeret smelte langsomt og kog det hele i ca. 5-10 minutter. Stavblend mosen og lad den koge lidt mere, indtil væsken er reduceret, og mosen minder om marmelade. Del mosen i to portioner på 1/4 ca. 135 g, der skal bruges direkte på bunden og 3/4, der skal bruges i moussen.
Obs- Hvis du vil gøre det ekstra lækkert og aromatisk, kan du knække 2-3 stene forsigtigt og tage kernene ud. Pille hinden af og hakke kernen, der ligner en blød mandel, fint. De er meget bitre, så brug ikke alle kernerne. Kog det med.

Abrikosmos - indlæg
4

Den lille portion skal bruges her. Sæt 1 blad husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Opløs husblassen i den varme mos. Når mosen er kølet ned til stuetemperatur fordeles den jævnt og forsigtigt på den kolde kage med saltkaramel og sættes i køleskabet igen i minimum 1/2 time.

Abrikosmousse
5

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Sigt mosen, så den er fri for skaller. Varm mosen lidt op og smelt husblassen i mosen. Pisk fløden let, rør godt i yoghurten og bland den i fløden. Vend lidt af flødeblandingen i mosen af gangen - gerne 3-4 gange.
Hæld moussen over kagen og ryst forsigtigt kagen, så moussen får en glat overflade.
Stil kagen på køl (eller frys) til moussen er fast.

Pynt
6

Pynt kagen. Jeg satte et hvidt chokoladebånd om kagen, dryssede krystalliseret chokolade på tværs af kagen, pyntede med små marengs, guldkugler og stedmoderblomster.
Man kunne også sætte et marcipanbånd om.

7

Ingredienser

Mazarinbund med pistacie
 80 g Sukker
 80 g Smør, blødt
 80 g Marcipan
 2 Æg, små - ca 100 g (uden skal)
 40 g Kagemel eller hvedemel
 40 g Grønne usaltede pistacienødder
Saltkaramel
 ½ Dåse kondenseret mælk
 1 tsk Flagesalt, Maldon
Abrikosmos
 500 g Friske abrikoser
 1 Citron, ØKO, saft og skal
 100 g Sukker
 1 Blad husblas
Abrikosmousse
 3/4 Abrikosmos
 5 Blade husblas
 2,50 dl Piskefløde
 75 g Græsk yoghurt
 1 tsk Vaniljepasta
Pynt
 150 g Chokolade, callebaut hvid eller gold
 Krystalliseret chokolade
 Små marengs
 Guldkugler
 Spiselige blomster

Directions

Kagebund
1

Riv marcipanen og pisk den sammen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene én af gangen. Vend mel og de hakkede pistacienødder i marcipanmassen til en der fremstår en ensartet masse. Hæld dejen i en rund form 18 cm i diameter. Bages ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Bunden skal give lidt efter ved tryk. Tjek også med en kødnål. Køl bunden af. Hvis bunden buler lidt op skal du skære toppen forsigtigt af med en brødkniv. Sæt bunden på et fad med en kagering rundt om, foret med kageplast.

Saltkaramel
2

Kog en dåse -uden at åbne den - i en gryde med vand i ca. 3-4 timer. Køl af og vej halvdelen fra. Tilsæt salt og rør godt rundt. Smag til.
Man kan også købe kondenseret mælk, der er kogt, hvis det skal være nemt og hurtigt. Fordel karamellen på bunden og sæt kagen i køleskab i min. En halv time

Abrikosgrød
3

Skær abrikoserne i tern og put dem i en gryde med sukker, citronskal og saft og varm dem forsigtigt op. Lad sukkeret smelte langsomt og kog det hele i ca. 5-10 minutter. Stavblend mosen og lad den koge lidt mere, indtil væsken er reduceret, og mosen minder om marmelade. Del mosen i to portioner på 1/4 ca. 135 g, der skal bruges direkte på bunden og 3/4, der skal bruges i moussen.
Obs- Hvis du vil gøre det ekstra lækkert og aromatisk, kan du knække 2-3 stene forsigtigt og tage kernene ud. Pille hinden af og hakke kernen, der ligner en blød mandel, fint. De er meget bitre, så brug ikke alle kernerne. Kog det med.

Abrikosmos - indlæg
4

Den lille portion skal bruges her. Sæt 1 blad husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Opløs husblassen i den varme mos. Når mosen er kølet ned til stuetemperatur fordeles den jævnt og forsigtigt på den kolde kage med saltkaramel og sættes i køleskabet igen i minimum 1/2 time.

Abrikosmousse
5

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Sigt mosen, så den er fri for skaller. Varm mosen lidt op og smelt husblassen i mosen. Pisk fløden let, rør godt i yoghurten og bland den i fløden. Vend lidt af flødeblandingen i mosen af gangen - gerne 3-4 gange.
Hæld moussen over kagen og ryst forsigtigt kagen, så moussen får en glat overflade.
Stil kagen på køl (eller frys) til moussen er fast.

Pynt
6

Pynt kagen. Jeg satte et hvidt chokoladebånd om kagen, dryssede krystalliseret chokolade på tværs af kagen, pyntede med små marengs, guldkugler og stedmoderblomster.
Man kunne også sætte et marcipanbånd om.

7

Notes

Mazarinbund med pistacie og abrikosmousse
(Besøgt 423 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *