Nem lagkage med et tvist

Nem lagkage

Det behøver ikke altid at være et mesterværk til bagedysten, man skal bage. Mindre kan også gøre det. Selvom denne lagkage er ret simpel, kan man pynte den så den ligner et mesterværk. Bundene er vaniljebunde med citronskal. Fyldet er flødeskum med knuste makroner (se opskriften her på bloggen) og frosne eller friske bær. Pyntet med flødeskum, evt. sprøjtet i et pænt mønster eller smurt på med en spartel, og dekoreret med forskellige bær og chokoladepynt. Du bestemmer.

Nem lagkage

ForfatterBülowKategori, SværhedsgradLet

Nem lagkage

Portioner10 portioner
Forberedelse1 timeTilberedning1 timeSamlet2 timer

Vaniljebunde (1 tyk bund, der deles i 3)
 8 Æggeblommer
 170 g Sukker
 2 tsk Vaniljepasta
 8 Æggehvider
 2 spsk Sukker
 130 g Kagemel, eller hvedemel
 1 tsk Bagepulver
 1 Citron, kun skal - fintrevet
Fyld
 2 dl Marmelade (feks hindbær) Ca.
 5 dl Piskefløde
 150 g Makroner, gerne mine hjemmelavede
 300 g Bær, gerne frosne
Pynt
 5 dl Flødeskum
 Bær, Friske eller frosne,der passer til fyldet
 Spiselige blomster (kan undlades)
 Chokoladepynt, f.eks krystalliseret chokolade, hakket chokolade, chokoladesnirkler efter ønske

Dej til vaniljebunde
1

Pisk æggeblommer og og sukker lyst og luftigt ca. 5 min. Tilsæt vanilje og pisk 1 minut mere tilsæt fintrevet citron.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen
Pisk æggehvider og sukker sammen til det er stift, men stadig blød.
Vend melblandingen forsigtigt i æggemassen skiftevis med æggehvide-blandingen.
Hæld dejen i en springform Ca. 24 cm med bagepapir i bunden og bag den 25-30 minutter ved 180 grader indtil den er gennembagt - tjek med en kødnål eller strikkepind.
Køl den af i formen på hovedet på en bagerist med bagepapir. Når den er kølet helt af, deles den i 3 lige tykke bunde.

Dej til vaniljebunde

Fyld
2

Pisk flødeskum til skum. Vend knuste makroner og bær i flødeskummet. Smør den nederste af bundene med marmelade. Sæt en kagering rundt om bunden og fyld halvdelen af flødeskumsfyldet på. Glat fyldet ud og sæt anden bund ovenpå. Tryk let så bunden er plan. Smør marmelade på denne bund og fyld resten af flødeskumsfyldet på. Læg den sidste bund på og tryk let til kagen er plan. Sæt kagen på køl med kageringen på i ca. 30 min.

Blanding af fyldet

Pynt
3

Pisk fløden til den danner toppe og er sprøjteklar. Tag kagen ud af køleskabet og smør siderne med flødeskum. Sprøjt et pænt mønster med flødeskummet på toppen og pynt med bær, chokolade, og hvad du ellers har lyst til.
Sæt kagen på køl til den skal spises. Den kan godt stå et par timer i køleskabet.

Ingredienser

Vaniljebunde (1 tyk bund, der deles i 3)
 8 Æggeblommer
 170 g Sukker
 2 tsk Vaniljepasta
 8 Æggehvider
 2 spsk Sukker
 130 g Kagemel, eller hvedemel
 1 tsk Bagepulver
 1 Citron, kun skal - fintrevet
Fyld
 2 dl Marmelade (feks hindbær) Ca.
 5 dl Piskefløde
 150 g Makroner, gerne mine hjemmelavede
 300 g Bær, gerne frosne
Pynt
 5 dl Flødeskum
 Bær, Friske eller frosne,der passer til fyldet
 Spiselige blomster (kan undlades)
 Chokoladepynt, f.eks krystalliseret chokolade, hakket chokolade, chokoladesnirkler efter ønske

Directions

Dej til vaniljebunde
1

Pisk æggeblommer og og sukker lyst og luftigt ca. 5 min. Tilsæt vanilje og pisk 1 minut mere tilsæt fintrevet citron.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen
Pisk æggehvider og sukker sammen til det er stift, men stadig blød.
Vend melblandingen forsigtigt i æggemassen skiftevis med æggehvide-blandingen.
Hæld dejen i en springform Ca. 24 cm med bagepapir i bunden og bag den 25-30 minutter ved 180 grader indtil den er gennembagt - tjek med en kødnål eller strikkepind.
Køl den af i formen på hovedet på en bagerist med bagepapir. Når den er kølet helt af, deles den i 3 lige tykke bunde.

Dej til vaniljebunde

Fyld
2

Pisk flødeskum til skum. Vend knuste makroner og bær i flødeskummet. Smør den nederste af bundene med marmelade. Sæt en kagering rundt om bunden og fyld halvdelen af flødeskumsfyldet på. Glat fyldet ud og sæt anden bund ovenpå. Tryk let så bunden er plan. Smør marmelade på denne bund og fyld resten af flødeskumsfyldet på. Læg den sidste bund på og tryk let til kagen er plan. Sæt kagen på køl med kageringen på i ca. 30 min.

Blanding af fyldet

Pynt
3

Pisk fløden til den danner toppe og er sprøjteklar. Tag kagen ud af køleskabet og smør siderne med flødeskum. Sprøjt et pænt mønster med flødeskummet på toppen og pynt med bær, chokolade, og hvad du ellers har lyst til.
Sæt kagen på køl til den skal spises. Den kan godt stå et par timer i køleskabet.

Notes

Nem Lagkage med et tvist
(Besøgt 1.905 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *