Chokoladeboller med marcipanremonce

Chokoladeboller med remonce

Jeg bager temmelig meget i november. Min mand fælder og pakker juletræer, hver dag fra morgen til aften, hele november måned. Det kræver noget energi. Så hvorfor ikke lave disse chokoladeboller godt med snask. Jeg havde en del chokoladerester fra chokoladetemperering i køleskabet. De blev hakket og æltet ind i dejen. Værs’go !

ForfatterBülowKategoriSværhedsgradLet

Chokoladeboller med remonce

Portioner24 portioner
Tilberedning2 timerSamlet2 timer

Dej
 25 g Gær, gerne økologisk
 4 dl Mælk, lunet
 4 spsk Sukker
 4 Æg
 1 tsk Salt
 200 g Blødt smør
 2 tsk Kanel
 600 g Hvedemel
 200 g Manitobamel (eller hvedemel)
 250 g chokolade efter eget valg. Jeg brugte mine rester - Gold, Ruby, mørk
Marcipanremonce
 100 g Blødt smør
 100 g Sukker
 100 g Revet marcipan
 1 tsk Kanel
 0,50 tsk Kardemonne (kan undlades)

Dejen
1

Lun mælken, opløs gæren. Tilsæt sukker, kanel, æg og lidt af melen. Tilsæt salt og mere mel. Ælt dejen i køkkenmaskine med dejkrog. Tilsæt mere mel. Når dejen bliver lidt fast tilsættes det bløde smør lidt ad gangen. Ælt til smøren er absorberet af dejen. Når dejen slipper skålen, tages den ud på køkkenbordet og æltes sammen med det hakkede chokolade.
Lad dejen hæve i et par timer. Hvis du ikke har tid til det skal du bruge doppelt mængde gær. Hævetiden er så kun 1 time.
Mens dejen hæver røres remoncen sammen. Lad den ligge på køkkenbordet. Kan evt fyldes på en sprøjtepose.
Del dejen i 24 lige store stykker. Tryk dem lidt flade og fordel en klat remonce på hver. Fold dejen rundt om remoncen og rul dem til boller. Stil dem på en bageplade med bagepapir med 1-2 cm afstand. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Pensles med sammenpisket æg.
Bag dem ved 180 I ca 15-20 min til de er gyldne og lækre.

Blandet chokolade

Ingredienser

Dej
 25 g Gær, gerne økologisk
 4 dl Mælk, lunet
 4 spsk Sukker
 4 Æg
 1 tsk Salt
 200 g Blødt smør
 2 tsk Kanel
 600 g Hvedemel
 200 g Manitobamel (eller hvedemel)
 250 g chokolade efter eget valg. Jeg brugte mine rester - Gold, Ruby, mørk
Marcipanremonce
 100 g Blødt smør
 100 g Sukker
 100 g Revet marcipan
 1 tsk Kanel
 0,50 tsk Kardemonne (kan undlades)

Directions

Dejen
1

Lun mælken, opløs gæren. Tilsæt sukker, kanel, æg og lidt af melen. Tilsæt salt og mere mel. Ælt dejen i køkkenmaskine med dejkrog. Tilsæt mere mel. Når dejen bliver lidt fast tilsættes det bløde smør lidt ad gangen. Ælt til smøren er absorberet af dejen. Når dejen slipper skålen, tages den ud på køkkenbordet og æltes sammen med det hakkede chokolade.
Lad dejen hæve i et par timer. Hvis du ikke har tid til det skal du bruge doppelt mængde gær. Hævetiden er så kun 1 time.
Mens dejen hæver røres remoncen sammen. Lad den ligge på køkkenbordet. Kan evt fyldes på en sprøjtepose.
Del dejen i 24 lige store stykker. Tryk dem lidt flade og fordel en klat remonce på hver. Fold dejen rundt om remoncen og rul dem til boller. Stil dem på en bageplade med bagepapir med 1-2 cm afstand. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Pensles med sammenpisket æg.
Bag dem ved 180 I ca 15-20 min til de er gyldne og lækre.

Blandet chokolade

Notes

Chokoladeboller med marcipanremonce
(Besøgt 313 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *