Nøddemüsli

Nøddemüsli

Hver morgen spiser jeg græsk yoghurt med nøddemüsli, peanutbutter, bær og bærsirup på. Det holder mig mæt hele formiddagen og smager FANTASTISK. Jeg har taget udgangspunkt i madbandittens opskrift, men ændret lidt på den, fordi jeg blev træt af hørfrø/Kokossukker-smuldrer i bunden af mit glas. Jeg fandt ud af, at hvis man blandede hørfrø og kokossukker med vaniljeessens får man lækker chrunch i stedet for smulder. Man kan selvfølgelig bruge de nødder man vil.

https://www.madbanditten.dk/2012/07/29/lchf-musli-med-nodder-og-kokos/

ForfatterBülowKategori, SværhedsgradLet

Portioner1 portion
Forberedelse20 minutterTilberedning1 timeSamlet1 time 20 minutter

 1 dl Paranødder
 1 dl Valnødder
 2 dl Hasselnødder
 2 dl Mandler
 0,50 dl Hørfrø
 4 tsk Kokosskker
 2 tsk Kanel,, stødt
 1 spsk Vaniljeessens, hjemmelavet
 2 dl Kokoschips

1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg hasselnødderne på en plade med bagepapir og sæt pladen i ovnen mens du måler nødderne af.
Hasselnødderne skal være ca. 10 minutter i ovnen

2

Bland hørfrø, Kokossukker, kanel og vaniljeessens sammen i en lille skål og rør det sammen til en grødet masse.
Hak nødderne groft, mens hasselnødderne køler lidt af. Gnub hasselnødderne i et rent viskestykke til skallerne falder af.

3

Hak hasselnødderne og bland kokoschips, hørfrømassen og resten af nødderne sammen på en plade med bagepapir

4

Bag müslien i en time ved 125 grader varmluft. Vend blandingen et par gange i løbet af bagetiden.
Køl müslien af og fyld det på glas med låg.

5

Hvis du tænker: hvordan laver man hjemmelavet vaniljeessens, så får du opskriften her: fyld brugte (skyllede, tørrede)halve vaniljestænger i et rent lille glas. Dæk vaniljestængerne med vodka, eller andet spiritus (whisky, Rom eller lignende). Sæt låg på og ryst. Stil glasset i køleskabet. Ryst glasset hver dag. Når spiritussen er vaniljefarvet er den klar til brug. Hver gang du tager af essensen skal du fylde glasset igen til vaniljestængerne er dækket. Fyld gerne flere vaniljestænger i hver gang du har brugte. MAN SMIDER IKKE BRUGTE VANILJESTÆNGER UD.

Ingredienser

 1 dl Paranødder
 1 dl Valnødder
 2 dl Hasselnødder
 2 dl Mandler
 0,50 dl Hørfrø
 4 tsk Kokosskker
 2 tsk Kanel,, stødt
 1 spsk Vaniljeessens, hjemmelavet
 2 dl Kokoschips

Directions

1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg hasselnødderne på en plade med bagepapir og sæt pladen i ovnen mens du måler nødderne af.
Hasselnødderne skal være ca. 10 minutter i ovnen

2

Bland hørfrø, Kokossukker, kanel og vaniljeessens sammen i en lille skål og rør det sammen til en grødet masse.
Hak nødderne groft, mens hasselnødderne køler lidt af. Gnub hasselnødderne i et rent viskestykke til skallerne falder af.

3

Hak hasselnødderne og bland kokoschips, hørfrømassen og resten af nødderne sammen på en plade med bagepapir

4

Bag müslien i en time ved 125 grader varmluft. Vend blandingen et par gange i løbet af bagetiden.
Køl müslien af og fyld det på glas med låg.

5

Hvis du tænker: hvordan laver man hjemmelavet vaniljeessens, så får du opskriften her: fyld brugte (skyllede, tørrede)halve vaniljestænger i et rent lille glas. Dæk vaniljestængerne med vodka, eller andet spiritus (whisky, Rom eller lignende). Sæt låg på og ryst. Stil glasset i køleskabet. Ryst glasset hver dag. Når spiritussen er vaniljefarvet er den klar til brug. Hver gang du tager af essensen skal du fylde glasset igen til vaniljestængerne er dækket. Fyld gerne flere vaniljestænger i hver gang du har brugte. MAN SMIDER IKKE BRUGTE VANILJESTÆNGER UD.

Nøddemüsli
(Besøgt 87 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *