Hvorfor kalder jeg disse schweiziske småkager tudekiks? Egentlig hedder de Caramelini fordi de smager af karamel – sprøde og lækre. De har fulgt mig i mere end 25 år. Jeg har bagt dem til mine børn gennem hele deres opvækst, og brugt dem som trøst, når de var kede af det. På et babybillede af mine tvillinger sidder min søn med en tudekiks i den ene hånd – ellers ville han ikke fotograferes. De er blevet ‘småkagen’ som altid er i min skuffe, og alle kan lide den. Jeg har forfinet den schweiziske variant med brun farin.
Rør smøren blød og glat med håndmixer eller køkkenmaskine. Tilsæt sukker, sirup, salt, æg og vanilje. Sigt mel med bagepulver og rør det hurtigt sammen. Saml dejen på køkkenbordet. Form dejen til 2 pølser 3-4 cm i diameter. Rul pølserne ind i husholdningsfilm og læg dem i halve køkkenrullerør. Stil dem i køleskabet i minimum 1 time.
Skær pølserne i skiver på ca. 4-5 mm. Læg dem på bageplade med bagepapir.
Bag dem 6-7 minutter ved 225 grader varmluft til de har en gylden kant.
Køl af på bageristen. De bliver først sprøde når de er kolde. Hvis de ikke er helt sprøde - giv den 1/2 - 1 min ekstra i ovnen.
Ingredienser
Directions
Rør smøren blød og glat med håndmixer eller køkkenmaskine. Tilsæt sukker, sirup, salt, æg og vanilje. Sigt mel med bagepulver og rør det hurtigt sammen. Saml dejen på køkkenbordet. Form dejen til 2 pølser 3-4 cm i diameter. Rul pølserne ind i husholdningsfilm og læg dem i halve køkkenrullerør. Stil dem i køleskabet i minimum 1 time.
Skær pølserne i skiver på ca. 4-5 mm. Læg dem på bageplade med bagepapir.
Bag dem 6-7 minutter ved 225 grader varmluft til de har en gylden kant.
Køl af på bageristen. De bliver først sprøde når de er kolde. Hvis de ikke er helt sprøde - giv den 1/2 - 1 min ekstra i ovnen.