Hvordan er det at være deltager i Den Store Bagedyst?

Bageteltet

Der er nu sendt to afsnit af Den Store Bagedyst og det har være overvældende. Én ting er at være med til optagelserne, noget andet er at se de færdig programmer. Det er spændende at se, hvordan de har klippet optagelserne, og overordnet synes jeg, at DR virkelig har klippet programmerne godt. De har selvfølgelig også prøvet det før. De har fået det bedste, sjoveste og det mest underholdende ud af os allesammen.

En onsdag sidst i april 2019 kl. 7.00 mødte jeg ind på Clausholm slots selskabslokaler sammen med de andre deltager efter en overnatning på et motel i Randers. Morgenmad, interview om 1. programs kager – ind i sminken til vores stylist Kenneth – ventetid, endnu en kop kaffe, sommerfugle i maven – SKAL VI SNART IGANG ??? – og som Beate siger – der var en zoologisk have i maven.

Så er vi igang….

Den Store Bagedyst har i mange år været min yndlingsudsendelse og pludselig stod jeg udenfor teltet – ‘Klar til optagelse’ – hvor var det stort – en klump i halsen – tårerne presser på – NEJ – hold nu op med det – træk vejret dybt – så går vi !!– ind i teltet. Der gik tusinde tanker igennem mit hoved – kan jeg huske min opskrift? – er det nu vi må bage? (der bliver sagt ‘klar-parat-bag’ mange gange, mens der filmes fra forskellige vinkler) NU ER DET NU – hvad var det nu jeg skal starte med?? Efter ca. 30 sekunder er Mias køkkenmaskine i gang, og jeg er ikke færdig med at måle ingredienserne af. PU HA, der er knald på.

Virkeligheden i teltet – hvad man ikke ser på tv.

Kagekonen er i ovnen, og jeg kan da lige vaske nogle gryder af – i koldt vand ! Så jeg varmer lige lidt vand. Pludselig er der 5 minutter tilbage, og jeg har ikke pyntet min kagekone. Marcipanen er klar, smørcremen er endelig klar … på 5 minutter får jeg pyntet min kage. Ikke det flotteste resultat. Men jeg lærte, at det er en dårlig idé at vaske op – det har vi runnere til. Det er en god idé at lave en tidsplan. Allerede i mesterværket var tidsplanen lagt – runnerne tog opvasken (TAK) og jeg kom i mål med min Aperol Spritz tærte, som jeg er rigtig stolt af. Jeg er overrasket over mig selv: at jeg kunne udvikle en opskrift – efter mange forsøg. 

Kagedame program 1

Den hemmelige udfordring havde jeg glædet mig rigtig meget til. Træstammer – stop kagespild – genialt. Den sad ikke lige i skabet, men jeg synes den var godkendt.

Efter optagelserne til 1. Program, havde jeg lært de andre deltagere lidt bedre at kende, og var også klar over, at jeg skulle stramme op, da niveauet og kreativiteten var rigtig høj. Der skulle laves tidsplan på alle kager og ikke mindst – lade opvasken stå.

Mesterværk in the making

I 2. program skulle der laves ‘A’la Kaj-kage’. Min idé var i første omgang at lave en dinosaurus-kage. I prøvebagningen blev bunden for sprød – om igen. Bunden blev rettet til og blev perfekt, men marcipanen ville ikke makke ret. Næsen, ørene og nakke-‘finnerne’ så forfærdelige ud – om igen. Nyt forsøg med tænder, andre nakke-finner, hvilket tog alt for lang tid – om igen. Jeg var frustreret over at det ikke lykkedes.

Dinosaurus – 1. Forsøg

Marcipanarbejdet – farvning i forskellige farver, tog rigtig langt tid, og det blev bare ikke pænt. Det var kun fyldet der var styr på.

Dinosaurus 2. Forsøg

Pludselig kom jeg i tanke om, at hvis jeg lavede marcipanen i ‘marcipanfarve’ – for at spare tid – lignede det farven på vores får, vi havde gående på vores eng nogle år i forvejen.

Fårekage 1. Forsøg

Efter 2 forsøg med ‘Fåre-kager’ var den i hus. Inden udsendelsen havde jeg købt bakker med karse til præsentation af kagerne, men havde ikke lige forudset, at karse er ret blød, så mine Fåre-kager sank ned i karsen. Dommerne kunne lide kagerne og præsentationen, og jeg var glad.

Fårekager på græs

Selvom jeg så frem til den hemmelige udfordring, og har lavet masser af Sarah Bernard-kager, gik det bare overhovedet ikke. Mine bunde var alt for store, min creme skilte, hvilket gjorde at chokoladeovertrækket blev ujævnt. Appelsinskallerne brændte i siruppen og blev til lava. Chokoladesommerfuglene blev ALT for store og brækkede, da jeg rørte ved dem. 10. pladsen var helt fortjent. Det kunne jeg takke mig selv for. Men jeg kan faktisk godt lave Sarah Bernard-kager. Opskriften kommer snart på bloggen.

Sarah Bernard - hemmelig udfordring 2. Afsnit

Mesterværket – Rubinsteinkagen gik til gengæld meget bedre. I ventetiden under bedømmelsen af de andre deltageres smukke kager, kunne jeg sidde og tænke – min kage er ikke nær så flot og kreativ som de andres, hvilket gjorde, at jeg – igen – blev rørt over dommernes bedømmelse. Hvad man ikke ser på TV er, at Katrine og Markus sagde: ‘Mmm., det smager godt’, da de bed i de fyldte vandbakkelser. 

Rubinsteinerkage - mesterværk
Rubinsteinerkage. 2. Mesterværk

Henrik måtte forlade konkurrencen – for det er jo det, det er – og selvom det er hårdt, SKAL der én ud i hvert program.

Efter optagelsen til 2. program af Bagedysten skal der prøvebages, skrives opskrifter, tages billeder af kagerne…. nå ja, jeg skal vel også passe mit arbejde….mine kolleger ved ikke – på dette tidspunkt – hvorfor jeg holder et par feriedage midt på ugen….

(Besøgt 718 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *