Jeg skulle lige prøve mit nye kit fra silikomart af. Kittet indeholder 6 tærteforme og en silikoneform til 6 mousser i samme diameter: 8 cm.
Bærbuskene i haven skulle tømmes for rester af ribs og solbær. Så det var nærliggende og lave en ribsmousse. Det blev en blanding af ribs og solbær, dog med flest ribs.
Jeg går ind for ikke at smide creme, ganache, chokolade, dej osv ud, hvis de kan gemmes i køleskabet, så jeg fandt lige en rest chokoladeganache i køleskabet, der kunne bruges til fyld i tærterne. Den frosne Ribsmousse sprøjtede jeg med rød velvet chokoladespray, for at give moussen et fløjlsblød udtryk. Det kan man sagtens undlade.
Jeg havde også mere mousse tilbage, da jeg havde fyldt silikoneformene, så jeg fik fyldt min halvkugle-silikoneform med resterne. Ned i fryseren med dem, så har jeg dem til en anden kage, eller dessert. De tør lynhurtigt op, så jeg hurtigt kan trylle dessert eller kagepynt frem.

6 tærteforme 8 cm i diameter
1 silikoneform med 6 forme - jeg har brugt montblanc fra silikomart
Brug evt køkkenmaskine. Bland mel, flormelis, salt og blødt smør i små stykker og rør til massen er som savsmuld. Tilsæt sammenpisket æg lidt ag gangen. Hvis dejen ikke bliver sammenhængende og glat - tilsæt fløden og rør til dejen er glat. Tryk dejen flad, læg den i en frysepose i køleskabet i ca 30 minutter.
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm’s tykkelse og læg dejen i 6 tærteforme med 8cm i diameter. Skær kanten for oven med en skarp kniv. Prik dejen med en gaffel og bag tærterne i ca. 15-20 minutter ved 190 grader varmluft. Lad dem køle helt af
Hos der er dej tilbage - gem dejen i køleskabet og brug den til små kiks.
Varm fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå 1-2 minutter inden du rører rundt i midten af skålen indtil massen er ensartet og blank.
Stil ganachen i køleskab tildækket med husholdningsfilm til den er helt kold. Inden brug skal den røres/piskes forsigtigt til ganachen er passende konsistens. Ikke for meget, for så kan den skille eller gryne.
Sæt husblas i blød i koldt vand. Ribs, sukker, vanilje, fintrevet citronskal- og saft koges sammen i en gryde ved middel varme. Koges i 5 minutter. Blend grøden med en stavblender og sigt den ned i en skål. Smelt husblassen i den varme grød. Køl lidt ned. Pisk fløden til let skum. Rør et par skefulde flødeskum i bærrene for at køle af. Fold halvdelen af fløden i bærrene og tilsidst resten af flødeskummet. Hæld moussen i formene og stil formene i fryseren.
Hvis der er mousse i overskud kan du fylde halvkugle-silikoneform med det og fryse dem ned. Så har du pynt til en anden kage.
Fyld tærteformene med med ganachen - stil formene på køl.
Tag de frosne mousser ud af formene. Sprøjt mousserne med velvet spray. Man kan undlade at sprøjte og evt bare drysse mousserne med flormelis.
Sæt mousserne på tærterne og pynt med bær.
Hvis der er ganache tilbage kan du gemme det i køleskabet, og bruge det til chokoladekiks.
Ingredienser
Directions
6 tærteforme 8 cm i diameter
1 silikoneform med 6 forme - jeg har brugt montblanc fra silikomart
Brug evt køkkenmaskine. Bland mel, flormelis, salt og blødt smør i små stykker og rør til massen er som savsmuld. Tilsæt sammenpisket æg lidt ag gangen. Hvis dejen ikke bliver sammenhængende og glat - tilsæt fløden og rør til dejen er glat. Tryk dejen flad, læg den i en frysepose i køleskabet i ca 30 minutter.
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm’s tykkelse og læg dejen i 6 tærteforme med 8cm i diameter. Skær kanten for oven med en skarp kniv. Prik dejen med en gaffel og bag tærterne i ca. 15-20 minutter ved 190 grader varmluft. Lad dem køle helt af
Hos der er dej tilbage - gem dejen i køleskabet og brug den til små kiks.
Varm fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå 1-2 minutter inden du rører rundt i midten af skålen indtil massen er ensartet og blank.
Stil ganachen i køleskab tildækket med husholdningsfilm til den er helt kold. Inden brug skal den røres/piskes forsigtigt til ganachen er passende konsistens. Ikke for meget, for så kan den skille eller gryne.
Sæt husblas i blød i koldt vand. Ribs, sukker, vanilje, fintrevet citronskal- og saft koges sammen i en gryde ved middel varme. Koges i 5 minutter. Blend grøden med en stavblender og sigt den ned i en skål. Smelt husblassen i den varme grød. Køl lidt ned. Pisk fløden til let skum. Rør et par skefulde flødeskum i bærrene for at køle af. Fold halvdelen af fløden i bærrene og tilsidst resten af flødeskummet. Hæld moussen i formene og stil formene i fryseren.
Hvis der er mousse i overskud kan du fylde halvkugle-silikoneform med det og fryse dem ned. Så har du pynt til en anden kage.
Fyld tærteformene med med ganachen - stil formene på køl.
Tag de frosne mousser ud af formene. Sprøjt mousserne med velvet spray. Man kan undlade at sprøjte og evt bare drysse mousserne med flormelis.
Sæt mousserne på tærterne og pynt med bær.
Hvis der er ganache tilbage kan du gemme det i køleskabet, og bruge det til chokoladekiks.
Snittet