Mørbrad i fad på spinatbund

Det skal jo ikke gå op i kage hele tiden, vel!

Én af mine favoritretter er denne mørbrad i fad. Jeg serverer den hvert år til vores jagtfrokost, til stor glæde for jægerne. Retten er god at lave i forvejen. Jeg gør den klar og stiller den i køleskabet dagen inden, så den kun lige skal i ovnen inden serveringen.

Mørbrad på spinatbund

ForfatterBülowKategori, SværhedsgradMiddel

Portioner6 portioner
Forberedelse45 minutterTilberedning45 minutterSamlet1 time 30 minutter

 400 g Helbladet spinat, frossen
 1 Løg i tern
 2 Svinemørbrad
 2 Løg i ringe
 400 g Champignon i skiver
 5 dl Piskefløde
 210 g Tomatpuré, koncentreret
 150 g Bacon i tern eller strimler
 100 g Revet ost, parmesan eller anden hård ost
 Smør og olie til stegning
 Salt og peber

Spinatbund
1

Damp spinaten i lidt smør med løg i tern indtil vandet er fordampet og smag til med salt og peber. Fordel spinaten i bunden af et ildfast fad.

Mørbrad
2

Puds sener og hinder af mørbraderne og skør dem i ca 4 cm tykke skiver. Stil dem på højkant og bank den let og flade. Drys bøfferne med salt og peber og brun den ved høj varme i smør og olie. Læg dem på spinatbunden.

Sauce og topping
3

Steg løgene bløde og gyldne i smør. Fordel dem på bøfferne.
Steg bacon på den samme panden og fordel den på bøfferne.
Steg champignon møre på den samme pande til væsken er fordampet. Skub champignonerne til side og rist tomatpuréen lidt inden fløden tilsættes lidt af gangen. Bland saucen med champignonerne til det er kogt godt sammen. Smag til med salt og peber og hæld det over bøfferne. Riv ost hen over retten og stil fadet i ovnen i ca. 40 min. Ved 200 grader varmluft. Retten er færdig når osten er gylden.

Ingredienser

 400 g Helbladet spinat, frossen
 1 Løg i tern
 2 Svinemørbrad
 2 Løg i ringe
 400 g Champignon i skiver
 5 dl Piskefløde
 210 g Tomatpuré, koncentreret
 150 g Bacon i tern eller strimler
 100 g Revet ost, parmesan eller anden hård ost
 Smør og olie til stegning
 Salt og peber

Directions

Spinatbund
1

Damp spinaten i lidt smør med løg i tern indtil vandet er fordampet og smag til med salt og peber. Fordel spinaten i bunden af et ildfast fad.

Mørbrad
2

Puds sener og hinder af mørbraderne og skør dem i ca 4 cm tykke skiver. Stil dem på højkant og bank den let og flade. Drys bøfferne med salt og peber og brun den ved høj varme i smør og olie. Læg dem på spinatbunden.

Sauce og topping
3

Steg løgene bløde og gyldne i smør. Fordel dem på bøfferne.
Steg bacon på den samme panden og fordel den på bøfferne.
Steg champignon møre på den samme pande til væsken er fordampet. Skub champignonerne til side og rist tomatpuréen lidt inden fløden tilsættes lidt af gangen. Bland saucen med champignonerne til det er kogt godt sammen. Smag til med salt og peber og hæld det over bøfferne. Riv ost hen over retten og stil fadet i ovnen i ca. 40 min. Ved 200 grader varmluft. Retten er færdig når osten er gylden.

Mørbrad i fad med spinatbund

(Besøgt 136 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *