Norsk fiskesuppe

Fiskesuppe

Det er juletid. Vi spiser masser af julemad hele december og det er lækkert. Men når jeg når til d. 25. December, har jeg brug for en pause fra julemaden. De sidste mange år har jeg inviteret familien til frokost 1. Juledag, hvor vi får norsk fiskesuppe med lækkert brød til. Det er blevet til en tradition, og familien kan lide suppen. Opskriften har jeg fået af en tidligere kollega, der desværre døde i år – alt for tidligt. Jeg vil mindes hende hvert år 1. Juledag, når vi spiser fiskesuppen.

Portionen passer til ca. 10 personer. Hvis der er rester, fryser jeg det ned i en plastikspand, hvor der har været græsk yoghurt i. Så er der nem mad til to på en kold vinterdag.

I år vil jeg servere foccaciabrød til – det jeg lavede i den store bagedyst.

Jeg håber du vil prøve den, den er virkelig lækker. Husk at tagge mig med #bulowskokken, når du har lavet den.

ForfatterBülowKategoriSværhedsgradLet

Fiskesuppe

Portioner10 portioner
Forberedelse30 minutterTilberedning40 minutterSamlet1 time 10 minutter

 2 Løg
 4 Fed hvidløg
 Safran eller gurkemeje
 4 Gulerødder
 1 Persillerod
 1 Knoldselleri, lille
 1 Flaske hvidvin
 140 g Tomatpuré
 2 Dåser hakkede tomater
 2 Røde chilli
 1 l Fiskebouillon, hjemmelavet eller terninger
 450 g Laks, evt frossen
 350 g Torsk, evt frossen
 500 g Rejer optøede
 1 Dusk/ potte Basilikum, frisk
 1 Dusk rosmarin, frisk
 1 Dusk persille, frisk
 1 Dusk purløg, frisk
 1 Dusk timian, frisk
 0,25 l Piskefløde
 Olivenolie og smør til stegning
 Salt og peber

1

Du skal bruge en stor suppegryde.
Skær løg og hvidløg i tern, steg dem klare sammen med safran i olivenolie og smør i 4 - 5 minutter. Rodfrugterne skrælles og skæres i tern - lad dem stege med løgene i yderligere 5 minutter. Rør rundt flere gange så det ikke brænder på. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, hakkede tomater, 1 finthakket chili og en hel chili, der er stukket huller i. Tilsæt fiskefonden. Kog suppen op og lad den koge i 20 - 30 minutter til grøntsagerne er møre. Tilsæt fløden og varm suppen igennem. Smag suppen til med salt og peber. Imens skæres fisken i 2 x 2 cm tern. Dræn rejerne. Sænk forsigtigt fisken ned i suppen, der nu kun simrer. Fisken skal kun simrer i 1-2 minutter. Rejerne og de hakkede krydderurter tilsættes.
Server suppen i varme tallerkner med brød til.

Ingredienser

 2 Løg
 4 Fed hvidløg
 Safran eller gurkemeje
 4 Gulerødder
 1 Persillerod
 1 Knoldselleri, lille
 1 Flaske hvidvin
 140 g Tomatpuré
 2 Dåser hakkede tomater
 2 Røde chilli
 1 l Fiskebouillon, hjemmelavet eller terninger
 450 g Laks, evt frossen
 350 g Torsk, evt frossen
 500 g Rejer optøede
 1 Dusk/ potte Basilikum, frisk
 1 Dusk rosmarin, frisk
 1 Dusk persille, frisk
 1 Dusk purløg, frisk
 1 Dusk timian, frisk
 0,25 l Piskefløde
 Olivenolie og smør til stegning
 Salt og peber

Directions

1

Du skal bruge en stor suppegryde.
Skær løg og hvidløg i tern, steg dem klare sammen med safran i olivenolie og smør i 4 - 5 minutter. Rodfrugterne skrælles og skæres i tern - lad dem stege med løgene i yderligere 5 minutter. Rør rundt flere gange så det ikke brænder på. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, hakkede tomater, 1 finthakket chili og en hel chili, der er stukket huller i. Tilsæt fiskefonden. Kog suppen op og lad den koge i 20 - 30 minutter til grøntsagerne er møre. Tilsæt fløden og varm suppen igennem. Smag suppen til med salt og peber. Imens skæres fisken i 2 x 2 cm tern. Dræn rejerne. Sænk forsigtigt fisken ned i suppen, der nu kun simrer. Fisken skal kun simrer i 1-2 minutter. Rejerne og de hakkede krydderurter tilsættes.
Server suppen i varme tallerkner med brød til.

Notes

Norsk fiskesuppe
(Besøgt 1.230 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *