Vandbakkelse med laksesalat

En nem lille forret, eller én af flere tapas. Alle kan lide vandbakkelser, tror jeg. De fleste spiser dem med sødt fyld, men de smager fantastisk med denne laksesalat.

ForfatterBülowKategori, , SværhedsgradLet

Vandbakkelser

Portioner1 portion
Forberedelse10 minutterTilberedning30 minutterSamlet40 minutter

Vandbakkelsesdej
 1 dl Vand
 1 dl Mælk
 100 g Smør
 100 g Mel
 1 tsk Sukker
 0,50 tsk Salt
 3 Sammenpiskede æg

1

Mælk, vand, smør, sukker og salt bringes i kog i en middelstor gryde
Sigt melet i og rør det i med en træske. Dejen skal ’ristes’ let et par minutter, mens du rører godt rundt. Det må ikke tage farve. Det kan være nødvendigt at skrue lidt ned for varmen.
Tag gryden af varmen.
Pisk æggene sammen i en skål
Når dejen er kølet lidt ned pisker du i dejen, mens du tilsætter æggemassen lidt af gangen. Alt efter hvor store æggene er, er det ikke sikkert, at alle æg skal i.
Pisk til en ensartet masse. Test med en skefuld dej, om dejen kan danne en top.
Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tyl (1cm). Hvis du ikke har en tyl klipper du bare et lille hul i posen.
Gør din bageplade klar med bagepapir, der er klippet til, så det passer til pladen.
Hæft bagepapiret til pladen i alle hjørner med en lille klat dej
Sprøjt små kugler 3-4 cm i diameter (Hvis de skal bruges til fastelavnsboller kan du lave dem 5-6 cm i diameter) Der skal være ca. 5 cm afstand mellem kuglerne
Bag ca. 25-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Hold ovndøren lukket indtil vandbakkelserne er færdige. Hvis du er i tvivl om de har fået nok, snupper du hurtigt lige en enkelt ud af ovnen og mærker, smager, skærer over…. Den skal være hul og bagt indeni.
Køl af på rist

Ingredienser

Vandbakkelsesdej
 1 dl Vand
 1 dl Mælk
 100 g Smør
 100 g Mel
 1 tsk Sukker
 0,50 tsk Salt
 3 Sammenpiskede æg

Directions

1

Mælk, vand, smør, sukker og salt bringes i kog i en middelstor gryde
Sigt melet i og rør det i med en træske. Dejen skal ’ristes’ let et par minutter, mens du rører godt rundt. Det må ikke tage farve. Det kan være nødvendigt at skrue lidt ned for varmen.
Tag gryden af varmen.
Pisk æggene sammen i en skål
Når dejen er kølet lidt ned pisker du i dejen, mens du tilsætter æggemassen lidt af gangen. Alt efter hvor store æggene er, er det ikke sikkert, at alle æg skal i.
Pisk til en ensartet masse. Test med en skefuld dej, om dejen kan danne en top.
Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tyl (1cm). Hvis du ikke har en tyl klipper du bare et lille hul i posen.
Gør din bageplade klar med bagepapir, der er klippet til, så det passer til pladen.
Hæft bagepapiret til pladen i alle hjørner med en lille klat dej
Sprøjt små kugler 3-4 cm i diameter (Hvis de skal bruges til fastelavnsboller kan du lave dem 5-6 cm i diameter) Der skal være ca. 5 cm afstand mellem kuglerne
Bag ca. 25-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Hold ovndøren lukket indtil vandbakkelserne er færdige. Hvis du er i tvivl om de har fået nok, snupper du hurtigt lige en enkelt ud af ovnen og mærker, smager, skærer over…. Den skal være hul og bagt indeni.
Køl af på rist

Notes

Vandbakkelser

ForfatterBülowKategori, SværhedsgradLet

Portioner1 portion
Forberedelse15 minutter

Laksesalat
 250 g Varmrøget laks
 200 g Creme fraiche 18%
 2 Forårsløg, hakket groft
 1/2 citron, saften
 Salt og peber

1

Mos laksen med en gaffel. Tilsæt de hakkede forårsløg, cremefraiche lidt ad gangen. Smag til med citronsaft, salt og peber
Brug salaten i Vandbakkelser, salat, sandwich eller som en lille forret.

Laksesalat

Ingredienser

Laksesalat
 250 g Varmrøget laks
 200 g Creme fraiche 18%
 2 Forårsløg, hakket groft
 1/2 citron, saften
 Salt og peber

Directions

1

Mos laksen med en gaffel. Tilsæt de hakkede forårsløg, cremefraiche lidt ad gangen. Smag til med citronsaft, salt og peber
Brug salaten i Vandbakkelser, salat, sandwich eller som en lille forret.

Laksesalat

Notes

Laksesalat

(Besøgt 426 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *