Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med æblekage

Min mands yndlingsdessert er gammeldags æblekage, og hans yndlingskage er fastelavnsboller. Jeg synes, det er helt oplagt, hvad jeg skal lave : fastelavnsboller med æblekage.

Bollerne er Vandbakkelser med sprød top – choux au craquelin. Inden i er der æblemos (købt eller hjemmelavet) knuste makroner (se en let opskrift et andet sted på bloggen), vanilliecreme og flødeskum…..og manden er glad.

Der bliver 12 Fastelavnsboller ud af denne portion.

Portioner1 portion

Vaniljecreme
 130 g Sukker
 2 spsk Maizena
 5 dl Piskefløde
 2 tsk Vaniljepasta
 3 Æg

1

Vej sukker af i en gryde. Tilsæt maizenamel. Pisk lidt rundt i det for at fordele melen. Tilsæt lidt af fløden, æggene og pisk lidt i det. Tilsæt resten af fløden og vaniljen og sæt gryden på komfuret ved middelvarme. Rør/pisk hele tiden indtil cremen tykner. Lad cremen boble et par gange inden du hælder cremen over i en skål og dækker den til med husholdningsfilm helt ned på cremen (for at undgå at der dannes kondens)
Køl cremen ned. Den kan herefter bruges som den er eller blandes med flødeskum for en lettere og luftigere creme. Bruges i kager og desserter.

Vaniljecreme

Ingredienser

Vaniljecreme
 130 g Sukker
 2 spsk Maizena
 5 dl Piskefløde
 2 tsk Vaniljepasta
 3 Æg

Directions

1

Vej sukker af i en gryde. Tilsæt maizenamel. Pisk lidt rundt i det for at fordele melen. Tilsæt lidt af fløden, æggene og pisk lidt i det. Tilsæt resten af fløden og vaniljen og sæt gryden på komfuret ved middelvarme. Rør/pisk hele tiden indtil cremen tykner. Lad cremen boble et par gange inden du hælder cremen over i en skål og dækker den til med husholdningsfilm helt ned på cremen (for at undgå at der dannes kondens)
Køl cremen ned. Den kan herefter bruges som den er eller blandes med flødeskum for en lettere og luftigere creme. Bruges i kager og desserter.

Vaniljecreme

Notes

Vaniljecreme

ForfatterBülow

Portioner1 portion

Sprød top
 100 g Smør
 100 g Sukker
 100 g Mel

1

Rød ingredienserne med håndmikser indtil alt er mixet. Saml dejen med hænderne. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og læg dejen på køl indtil Vandbakkelsesdejen er sprøjtet ud. Stik runde småkager ud, der kan dække vandbakkelserne og læg dem forsigtigt ovenpå med et lille tryk.

Ingredienser

Sprød top
 100 g Smør
 100 g Sukker
 100 g Mel

Directions

1

Rød ingredienserne med håndmikser indtil alt er mixet. Saml dejen med hænderne. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og læg dejen på køl indtil Vandbakkelsesdejen er sprøjtet ud. Stik runde småkager ud, der kan dække vandbakkelserne og læg dem forsigtigt ovenpå med et lille tryk.

Notes

Sprød top til Vandbakkelser

ForfatterBülowKategori, , SværhedsgradLet

Vandbakkelser

Portioner1 portion
Forberedelse10 minutterTilberedning30 minutterSamlet40 minutter

Vandbakkelsesdej
 1 dl Vand
 1 dl Mælk
 100 g Smør
 100 g Mel
 1 tsk Sukker
 0,50 tsk Salt
 3 Sammenpiskede æg

1

Mælk, vand, smør, sukker og salt bringes i kog i en middelstor gryde
Sigt melet i og rør det i med en træske. Dejen skal ’ristes’ let et par minutter, mens du rører godt rundt. Det må ikke tage farve. Det kan være nødvendigt at skrue lidt ned for varmen.
Tag gryden af varmen.
Pisk æggene sammen i en skål
Når dejen er kølet lidt ned pisker du i dejen, mens du tilsætter æggemassen lidt af gangen. Alt efter hvor store æggene er, er det ikke sikkert, at alle æg skal i.
Pisk til en ensartet masse. Test med en skefuld dej, om dejen kan danne en top.
Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tyl (1cm). Hvis du ikke har en tyl klipper du bare et lille hul i posen.
Gør din bageplade klar med bagepapir, der er klippet til, så det passer til pladen.
Hæft bagepapiret til pladen i alle hjørner med en lille klat dej
Sprøjt små kugler 3-4 cm i diameter (Hvis de skal bruges til fastelavnsboller kan du lave dem 5-6 cm i diameter) Der skal være ca. 5 cm afstand mellem kuglerne
Bag ca. 25-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Hold ovndøren lukket indtil vandbakkelserne er færdige. Hvis du er i tvivl om de har fået nok, snupper du hurtigt lige en enkelt ud af ovnen og mærker, smager, skærer over…. Den skal være hul og bagt indeni.
Køl af på rist

Ingredienser

Vandbakkelsesdej
 1 dl Vand
 1 dl Mælk
 100 g Smør
 100 g Mel
 1 tsk Sukker
 0,50 tsk Salt
 3 Sammenpiskede æg

Directions

1

Mælk, vand, smør, sukker og salt bringes i kog i en middelstor gryde
Sigt melet i og rør det i med en træske. Dejen skal ’ristes’ let et par minutter, mens du rører godt rundt. Det må ikke tage farve. Det kan være nødvendigt at skrue lidt ned for varmen.
Tag gryden af varmen.
Pisk æggene sammen i en skål
Når dejen er kølet lidt ned pisker du i dejen, mens du tilsætter æggemassen lidt af gangen. Alt efter hvor store æggene er, er det ikke sikkert, at alle æg skal i.
Pisk til en ensartet masse. Test med en skefuld dej, om dejen kan danne en top.
Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tyl (1cm). Hvis du ikke har en tyl klipper du bare et lille hul i posen.
Gør din bageplade klar med bagepapir, der er klippet til, så det passer til pladen.
Hæft bagepapiret til pladen i alle hjørner med en lille klat dej
Sprøjt små kugler 3-4 cm i diameter (Hvis de skal bruges til fastelavnsboller kan du lave dem 5-6 cm i diameter) Der skal være ca. 5 cm afstand mellem kuglerne
Bag ca. 25-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Hold ovndøren lukket indtil vandbakkelserne er færdige. Hvis du er i tvivl om de har fået nok, snupper du hurtigt lige en enkelt ud af ovnen og mærker, smager, skærer over…. Den skal være hul og bagt indeni.
Køl af på rist

Notes

Vandbakkelser
Fyld bollerne med knuste makron, vaniljecreme, æblemos og til sidst flødeskum
Fastelavnsboller med æblekage

Pynt evt. med tørrede æbleskiver.

(Besøgt 205 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *