Den store bagedyst 2019

Bagedystholdet 2019

Jeg er én af 10 deltagere i Den Store Bagedyst 2019.

Siden februar 2019 har jeg vidst, at jeg skulle være med i den store bagedyst 2019, men skulle holde det hemmeligt. Det, i sig selv, har været en udfordring. Det var derfor også en forløsning, da DR1 kunne offentliggøre 2019-holdet. 

Jeg har bagt med min mor, siden jeg var barn og sad på køkkenbordet og spiste rå dej, mens min mor bagte en dejlig kage med æblemos og marengs. Da jeg flyttede hjemmefra som 18-årig gik jeg helt amok med at lave mad og bage kager.

I 2015 søgte jeg første gang om at komme med på Bagedystholdet. Kort tid efter, blev jeg inviteret til Casting. En kold søndag i januar 2015 var det med sommerfugle i maven, jeg troppede op på DR i Århus til casting med min kage – en variation af DOBO’s tærte med citron og i 2 etager. Den var blevet til efter mange forsøg.  Skønne Micky Cheng var også mødt op til casting, og der var ikke nogen, der var i tvivl om hans fantastiske udadvendte personlighed. Med rystende stemme præsenterede jeg mig for alle fremmødte og DR’s caster Tina Bremer og Søren Olsen. Jeg tror, jeg glemte halvdelen af, hvad jeg skulle sige. Alligevel gik jeg videre til 2. casting sammen med 8 andre og Micky. Anden casting bestod af en samtale med Caster Tina Bremer og DR’s Søren Olsen. Derfra gik jeg ikke videre til slutcasting.

Castingkage 2015

Der skulle gå 4 år, inden jeg søgte igen. Denne gang var jeg belært af erfaring fra første gang. Der kom igen en invitation til casting d. 20. januar 2019. Min castingkage var denne gang en glaze-kage med ananaskirsebærmousse. Min plan var at vise mere af min personlighed og glemme, at der var knap 40 mennesker, der skulle høre på, hvorfor jeg havde søgt, hvor gammel jeg var, hvad jeg lavede, hvilken kage jeg havde med, og en historie om noget, ’man ikke skulle tro om mig’. Sidstnævnte gjorde at jeg kunne vise min personlighed og min humor, og ryste nervøsiteten af mig. Det gav pote og jeg blev inviteret til samtale

Castingkage 2019
Kagebord casting 2019
Kagebord casting 2019

Efter et par dage blev jeg inviteret til slutcasting på formiddagsholdet i Randers, hvor jeg skulle bage en hemmelig kage sammen med 9 andre og kagedommer Katrine, samtidig med at alt blev filmet. Der var 2 hold á 10 personer til slutcasting i Randers. Vi skulle bage medaljer, der skulle vurderes af Katrine. Det var virkelig en sjov oplevelse, og jeg var helt høj af oplevelsen. Efter 3 dage ringede Søren Olsen til mig og sagde, at jeg skulle være med i Den Store Bagedyst 2019. HVOR VILDT……….Jeg græd og grinte, og kunne næsten ikke fatte det. 

Og her er jeg så – klar til det første afsnit d. 5.10.2019 kl. 20.00.

Når 1. afsnit er sendt, fortæller jeg lidt mere om at være med i Den Store Bagedyst 2019

Slutcasting 2019 Katrine og mig
Slutcasting 2019 – hemmelig udfordring – medaljer.
(Besøgt 1.215 gange, 1 besøg i dag)

2 Kommentarer

 1. Gerda Duelund 14. november 2019 kl. 18:14

  Hej Pia.
  Har du opskrift på en god kage (lagkage), som jeg kan bage til min svigersøns fødselsdag. Helst ikke en opskrift, der er alt for omfattende.

  Svar
  1. Bülow 14. november 2019 kl. 19:19

   Hej Gerda.Tak for din henvendelse. Jeg vil gerne lægge en lidt mere almindelig lagkage ind på bloggen lidt senere. Men hvis du ikke kan vente, kan jeg anbefale dig at vælge f.eks vaniljebundene fra bryllupskagerne og en eller to af mousserne. Så kan du pynte med flødeskum og friske bær (hvis du ikke har mod på smørcreme) . Kan du bruge det til noget? God fornøjelse.

   Svar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *