Citronsirup/-coulis

Jeg er vild med citron ….. alt med citron: citronfromage, citronroulade, citrontærte…. hver uge, står der økologiske citroner på min indkøbsseddel. det vil jeg ikke gå ned på. Denne Citronsirup eller citroncoulis kan bruges til alt i det søde køkken. Hæld den på din yoghurt med müsli, pandekager, din desserttallerken, eller som ekstra syre i din kagecreme eller på dine kagebunde. Opbevar den i dit køleskab. Den kan holde sig længe, hvis du ikke har brugt den.

ForfatterBülowKategoriSværhedsgradLet

Portioner1 portion
Forberedelse10 minutterTilberedning20 minutterSamlet30 minutter

Citronsirup /-coulis
 4 Økologiske citroner, skal og saft
 320 g Ca. Sukker, doppelt så meget som citronsaften vejer

Citronsirup
1

2

Skræl citronerne med en grøntsagsskræller og sørg for at det hvide under skrællen ikke kommer med.
Blanchér citronskallerne i lidt vand i en gryde i 25 sekunder - hæld dem i en sigte og skyl dem i koldt vand. Gentag 7 gange.
Hvis du har en Cooker går det hurtigere at få vandet op at koge

3

Pres citronerne. Mål hvor meget saften vejer og tilsæt dobbelt så meget sukker. Mine 4 citroner gav 160 gram saft, så jeg skulle bruge 320 gram sukker.
Kog saft og sukker op til sukkeret er smeltet.
Blend sukker/ citronlagen sammen med citronskallerne i 5-7 min. Køl lidt af.
Hæld siruppen i en skoldet / ren flaske. Jeg brugte en plastikflaske med lille tud. Opbevar siruppen i køleskabet. Ryst flasken inden brug.
Denne portion gav 400 ml.

Ingredienser

Citronsirup /-coulis
 4 Økologiske citroner, skal og saft
 320 g Ca. Sukker, doppelt så meget som citronsaften vejer

Directions

Citronsirup
1

2

Skræl citronerne med en grøntsagsskræller og sørg for at det hvide under skrællen ikke kommer med.
Blanchér citronskallerne i lidt vand i en gryde i 25 sekunder - hæld dem i en sigte og skyl dem i koldt vand. Gentag 7 gange.
Hvis du har en Cooker går det hurtigere at få vandet op at koge

3

Pres citronerne. Mål hvor meget saften vejer og tilsæt dobbelt så meget sukker. Mine 4 citroner gav 160 gram saft, så jeg skulle bruge 320 gram sukker.
Kog saft og sukker op til sukkeret er smeltet.
Blend sukker/ citronlagen sammen med citronskallerne i 5-7 min. Køl lidt af.
Hæld siruppen i en skoldet / ren flaske. Jeg brugte en plastikflaske med lille tud. Opbevar siruppen i køleskabet. Ryst flasken inden brug.
Denne portion gav 400 ml.

Citronsirup/-coulis
(Besøgt 13 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *