Confit de canard

Confit de canard

Kald det bare konfiterede andelår. Der findes ikke noget mere lækkert gæstemad, som kan forbedres i lang tid i forvejen – flere uger – og tilberedes på 15 min, end konfiterede andelår. Ovenikøbet smager det fantastisk. De sidste par år, har jeg serveret dem som supplement til Juleanden juleaften, når vi er mange om bordet. Med succes. Alle kan lide det, også selv om retten lyder fed med fedt på, når tilberedningsmåden bliver forklaret. Men hvem kan ikke lide mørt saftigt andekød med sprød skind? Jeg er vild med det.

Tilbehøret kan være dit julemads tilbehør, eller råkostsalat lavet af rød spidskål, tynde appelsinskiver, fint snittet æbler, rød peber, granatæblekerner toppet med ristede hakkede nødder og ovnbagte små kartofler.

VELBEKOMME

ForfatterBülowKategori, , SværhedsgradLet

Confit de canard

Portioner10 portioner
Forberedelse30 minutterTilberedning4 timerSamlet4 timer 30 minutter

 10 Andelår
 1 kg Andefedt
 Salt, peber og timian
 Solsikkeolie
 Flagesalt

Saltning
1

Dup andebrystet med køkkenrulle. Gnid en blanding af salt, peber og timian ind i lårene.
Læg de krydrede lår i en beholder med låg i køleskabet i 1/2 til 1 døgn.

Saltning

Kogning
2

Skyl krydderierne af lårene i koldt vand, og dup dem tørre i et rent viskestykke.
Varm andefedtet op i en stor gryde.

Klar til kogning

3

Læg andelårene forsigtigt ned i det varme andefedt med skindsiden opad. Hvis fedtet ikke dækker lårene supplere du med olien.
Varm indholdet forsigtigt op, indtil fedet bobler ganske lidt. Skru ned så der kun kommer et blop en gang imellem.
Lad andelårene bloppe i 3-4 timer

Andelår i andefedt

4

Lårene er færdige og møre, når kødet slipper benet, se på billedet

Mørt andelår

Lagring
5

Fisk andelårene op af gryden. Læg alle lårene i en egnet beholder, der kan lukkes lufttæt. Hæld fedtet nedover lårene, så de er helt dækkede. Stil beholderen i køleskabet indtil du skal bruge dem.
De kan holde sig 1-2 mdr. hvis bare de er dækket til med fedt.

Tilberedning
6

Stil ovnen på 225 grader. Fisk de andelår du har brug for op af fedtet. Skrab det meste fedt af, og læg lårene på bagepapir på en bageplade.
Bag lårene i 15 min. Slut evt. af med lidt grill, så skindet bliver sprødt.
Servér.

Ingredienser

 10 Andelår
 1 kg Andefedt
 Salt, peber og timian
 Solsikkeolie
 Flagesalt

Directions

Saltning
1

Dup andebrystet med køkkenrulle. Gnid en blanding af salt, peber og timian ind i lårene.
Læg de krydrede lår i en beholder med låg i køleskabet i 1/2 til 1 døgn.

Saltning

Kogning
2

Skyl krydderierne af lårene i koldt vand, og dup dem tørre i et rent viskestykke.
Varm andefedtet op i en stor gryde.

Klar til kogning

3

Læg andelårene forsigtigt ned i det varme andefedt med skindsiden opad. Hvis fedtet ikke dækker lårene supplere du med olien.
Varm indholdet forsigtigt op, indtil fedet bobler ganske lidt. Skru ned så der kun kommer et blop en gang imellem.
Lad andelårene bloppe i 3-4 timer

Andelår i andefedt

4

Lårene er færdige og møre, når kødet slipper benet, se på billedet

Mørt andelår

Lagring
5

Fisk andelårene op af gryden. Læg alle lårene i en egnet beholder, der kan lukkes lufttæt. Hæld fedtet nedover lårene, så de er helt dækkede. Stil beholderen i køleskabet indtil du skal bruge dem.
De kan holde sig 1-2 mdr. hvis bare de er dækket til med fedt.

Tilberedning
6

Stil ovnen på 225 grader. Fisk de andelår du har brug for op af fedtet. Skrab det meste fedt af, og læg lårene på bagepapir på en bageplade.
Bag lårene i 15 min. Slut evt. af med lidt grill, så skindet bliver sprødt.
Servér.

Confit de carnard
(Besøgt 27 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *