Der er ikke noget så lækkert som en jordbærtærte på en varm sommerdag. Især ikke når man kan få danske jordbær. Jeg har forsøgt mig med en jordbærtærte med francipane, der giver en lækker sød smag af mandler, næsten som marcipan. Pynt den som du har lyst til, og lad dig gerne inspirere af mit jordbærmønster
Mel, flormelis og salt blandes i en foodprocessor. Små terninger af koldt smør tilsættes mens maskinen kører. Når dejen ligner savsmuld tilsættes ægget lidt efter lidt. Måske er der ikke brug for hele ægget. Saml dejen til en glat ensartet dej. Ikke ælte. Læg dejen i en plastikpose, tryk dejen flad og læg den i køleskabet 1/2 time.
Rul dejen ud og fordel den i en tærteform på ca 24 cm i diameter.
Bag tærten i 20 minutter ved 180 grader til bunden er gylden.
Hvis der er rester af mørdejen, kan du stikke små runde kiks ud, som opbevares i en kagedåse
Alle ingredienser undtagen ægget piskes sammen. Tilsæt ægget lidt ad gangen til massen er tyktflydende.
Fyld massen på den halvbagte tærtebund og bag videre til francipanen er fast og gylden.
Lad tærten køle helt af inden fyldet lægges på.
Alle ingredienser røres sammen til en glat creme
Fordeles på den kolde tærte
Skær jordbærrene i kvarte. Start med at lægge de kvarte jordbær langs kanten med spidsen ind mod midten og skærefladen opad. Fortsæt ind mod midten. Du kan evt vende jordbærrene som jeg har gjort, på én af omgangene. Pynt som du har lyst til. Jeg pyntede med krystalliseret chokolade og skovsyre
Ingredienser
Directions
Mel, flormelis og salt blandes i en foodprocessor. Små terninger af koldt smør tilsættes mens maskinen kører. Når dejen ligner savsmuld tilsættes ægget lidt efter lidt. Måske er der ikke brug for hele ægget. Saml dejen til en glat ensartet dej. Ikke ælte. Læg dejen i en plastikpose, tryk dejen flad og læg den i køleskabet 1/2 time.
Rul dejen ud og fordel den i en tærteform på ca 24 cm i diameter.
Bag tærten i 20 minutter ved 180 grader til bunden er gylden.
Hvis der er rester af mørdejen, kan du stikke små runde kiks ud, som opbevares i en kagedåse
Alle ingredienser undtagen ægget piskes sammen. Tilsæt ægget lidt ad gangen til massen er tyktflydende.
Fyld massen på den halvbagte tærtebund og bag videre til francipanen er fast og gylden.
Lad tærten køle helt af inden fyldet lægges på.
Alle ingredienser røres sammen til en glat creme
Fordeles på den kolde tærte
Skær jordbærrene i kvarte. Start med at lægge de kvarte jordbær langs kanten med spidsen ind mod midten og skærefladen opad. Fortsæt ind mod midten. Du kan evt vende jordbærrene som jeg har gjort, på én af omgangene. Pynt som du har lyst til. Jeg pyntede med krystalliseret chokolade og skovsyre