Print Options:

Schweizisk marengs smørcreme

Portioner1 portion

 4 Æggehvider (ca. 160 gram)
 300 g Sukker
 400 g Smør, blødt
 50 g Smeltet mørk chokolade
 250 g Solbær
 1 Citron, saft
Grund opskrift - smørcreme
1

Æggehvider og sukker røres sammen i en skål over vandbad. Rør indtil sukkeret er opløst (ca. 60 gr.) Jeg bruger skålen fra køkkenmaskinen. Pisk marengsen på køkkenmaskinen indtil den er kølet helt ned. Det kan tage 10 minutter. Skrab røreskålen, og pisk lidt igen. Marengsen er nu blank og meget stiv. Tilsæt den bløde smør i små portioner mens der piskes på medium hastighed. Lad massen optage smøren inden den næste portion smør tilsættes. Fortsæt indtil alt smøren er tilsat og marengsen er silkeblød og lækker.
Del marengsen i 2 lige store dele

Solbær smørcreme
2

Kog solbær med citronsaft, indtil væsken er næsten kogt væk - ca. 10 min. Sigt solbærene. Stil saften til side, køl af, og gem sylten til senere. Den skal bruges til at smøre på chokoladebundene. Bland et par skefulde smørcreme i solbærsaften og bland det godt. Bland det derefter i den ene halvdel af smørcremen.

Chokolade smørcreme
3

Smelt chokoladen i mikroovnen - først 30 sekunder, rør godt. Så 10 sekunder ad gangen indtil chokoladen er smeltet. Afkøl. Hæld den smeltede chokolade ned i smørcremen og pisk indtil cremen er ensartet. (Undlad af hælde chokoladen ned mens der piskes. Ellers risikere man at der kommer chokoladeklumper i cremen)

Verified by MonsterInsights