Flettede wienerstykker

Disse kugleformede, flettede wienerstykker lavede jeg i Den Store Bagedyst afsnit 4. Jeg er fuldstændig pjattet med wienerdej. Til dagligt spiser jeg ikke så tit brød, så når jeg får muligheden for at spise croissanter, eller andet wienerbrød slår jeg til. Wienerstykkerne i denne opskrift har remonce med revet citronskal, hvilket giver en fantastisk syrlig smag sammen med det søde og fede. Gør dig umage når du skærer dejen ud til fletninger, så lover jeg at de bliver gode. Og husk…. når du laver disse mesterværker, at tagge mig med #bulowskokken, så bliver jeg glad.

ForfatterBülowKategoriSværhedsgradMiddel

Portioner8 portioner
Forberedelse1 timeTilberedning1 timeSamlet2 timer

Wienerdej
 25 g Gær
 1 dl Koldt vand
 3 dl Koldt mælk
 3 spsk Sukker
 1 tsk Fint salt
 150 g Manitobamel
 350 g Hvedemel
 30 g Blødt smør
 1 Æg
 250 g Koldt smør
 Mel til udrulning
Remonce
 100 g Blødt smør
 100 g Marcipan
 50 g Rørsukker, lyst
 1 Vaniljestang
 1 Citron, økologisk, kun skal
 1 spsk Flormelis, til pynt

Wienerdej
1

Opløs gær i vand og mælk. Tilsæt sukker, blødt smør og æg.
Tilsæt Manitobamel og salt – rør godt sammen på maskine
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Og ælt på maskinen i ca. 5 minutter til dejen slipper.
Ælt ikke FOR meget
Stil dejen i en lille skål – tildækket i køleskabet i 20 minutter.

Foldning
2

Drys mel på bordpladen .
Det kolde smør skal nu bankes med en kagerulle . Bank på det og fold det flere gange.
Gentag processen indtil smørret har samme konsistens som dejen.
Tag dejen ud og rul det ud i en lille cirkel
Rul 4 hjørner ud af cirkel, så midten af dejen er højere end resten af dejen.
Rul hjørnerne, så de er 1/4-del tykkelse af midten af dejen.
Form/fold smørret, så det har samme størrelse som midten af dejen
Læg smørret på midten af dejen og fold hjørnerne ind over smørret.
Drys mel på bordet. Vend dej/smørpakken rundt og rul den forsigtigt ud til ca. 25 x 50 cm Pas på ikke at trykke for hårdt når du ruller. Børst melet af dejen.
Fold dejen i 3 lag. Læg dejen tildækket i køleskabet i 15-20 minutter
Vend dejen en kvart omgang og gentag udrulningen. Sørg for at have lige præcis nok mel på bordet – ikke for meget. Børst melet af dejen. Læg dejen tildækket i køleskabet i 15-20 minutter
Gentag for 3. gang udrulning, så der i alt er 27 lag.
Læg dejen i køleskabet.

Udskæring
3

Rul dejen ud i 7mm tykkelse
Skær 6-8 nøjagtige stykker af dejen med en skarp kniv.
Stykkerne skal være nøjagtigt 4,5 cm brede og 14 cm. Lange.
Skær 2 snit på 13 cm. Med ca. 1.1 cm. afstand. Du har nu et aflangt stykke dej med 3 lige brede baner, der sidder fast i et 1 cm. bredt stykke dej øverst.

Fletning
4

Flet forsigtigt de 3 baner til en fletning. Pas på ikke at trykke på dejen, så de 27 lag går i stykker.

Remonce
5

Bland smør, rørsukker, revet marcipan og revet citronskal sammen til en remonce. Form en lille pølse af remoncen og læg den bag på fletningen. Rul fletningen til en kugle og læg den i en metalform, eller stor muffinform
Gentag ved de andre stykker.

6

Læg wienerstykkerne til efterhævning tildækket i minimum ½ time
Bages ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter til de er flotte gyldne
køl af og drys med flormelis.

Ingredienser

Wienerdej
 25 g Gær
 1 dl Koldt vand
 3 dl Koldt mælk
 3 spsk Sukker
 1 tsk Fint salt
 150 g Manitobamel
 350 g Hvedemel
 30 g Blødt smør
 1 Æg
 250 g Koldt smør
 Mel til udrulning
Remonce
 100 g Blødt smør
 100 g Marcipan
 50 g Rørsukker, lyst
 1 Vaniljestang
 1 Citron, økologisk, kun skal
 1 spsk Flormelis, til pynt

Directions

Wienerdej
1

Opløs gær i vand og mælk. Tilsæt sukker, blødt smør og æg.
Tilsæt Manitobamel og salt – rør godt sammen på maskine
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Og ælt på maskinen i ca. 5 minutter til dejen slipper.
Ælt ikke FOR meget
Stil dejen i en lille skål – tildækket i køleskabet i 20 minutter.

Foldning
2

Drys mel på bordpladen .
Det kolde smør skal nu bankes med en kagerulle . Bank på det og fold det flere gange.
Gentag processen indtil smørret har samme konsistens som dejen.
Tag dejen ud og rul det ud i en lille cirkel
Rul 4 hjørner ud af cirkel, så midten af dejen er højere end resten af dejen.
Rul hjørnerne, så de er 1/4-del tykkelse af midten af dejen.
Form/fold smørret, så det har samme størrelse som midten af dejen
Læg smørret på midten af dejen og fold hjørnerne ind over smørret.
Drys mel på bordet. Vend dej/smørpakken rundt og rul den forsigtigt ud til ca. 25 x 50 cm Pas på ikke at trykke for hårdt når du ruller. Børst melet af dejen.
Fold dejen i 3 lag. Læg dejen tildækket i køleskabet i 15-20 minutter
Vend dejen en kvart omgang og gentag udrulningen. Sørg for at have lige præcis nok mel på bordet – ikke for meget. Børst melet af dejen. Læg dejen tildækket i køleskabet i 15-20 minutter
Gentag for 3. gang udrulning, så der i alt er 27 lag.
Læg dejen i køleskabet.

Udskæring
3

Rul dejen ud i 7mm tykkelse
Skær 6-8 nøjagtige stykker af dejen med en skarp kniv.
Stykkerne skal være nøjagtigt 4,5 cm brede og 14 cm. Lange.
Skær 2 snit på 13 cm. Med ca. 1.1 cm. afstand. Du har nu et aflangt stykke dej med 3 lige brede baner, der sidder fast i et 1 cm. bredt stykke dej øverst.

Fletning
4

Flet forsigtigt de 3 baner til en fletning. Pas på ikke at trykke på dejen, så de 27 lag går i stykker.

Remonce
5

Bland smør, rørsukker, revet marcipan og revet citronskal sammen til en remonce. Form en lille pølse af remoncen og læg den bag på fletningen. Rul fletningen til en kugle og læg den i en metalform, eller stor muffinform
Gentag ved de andre stykker.

6

Læg wienerstykkerne til efterhævning tildækket i minimum ½ time
Bages ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter til de er flotte gyldne
køl af og drys med flormelis.

Notes

Wienerstykker, flettede
Flettet wienerstykke
(Besøgt 468 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *