Jordbærtærte

ForfatterBülowKategori, SværhedsgradMiddel
Portioner1 portion
Forberedelse30 minutterTilberedning1 timeSamlet1 time 30 minutter
Mørdej
 150 g Kagemel, eller hvedemel
 50 g Flormelis
 Et nip Salt, fint
 70 g Koldt smør
 1 Sammenpisket æg
Francipane
 100 g Blødt smør
 100 g Sukker
 100 g Mandler, finthakket i minihakker
 1 ½ Sammenpisket æg
Mascarponecreme med citron
 250 g Mascarpone
 50 g Flormelis
 ½ Citron, skal og saft
 1 tsk Vaniljesukker eller vaniljepasta
Pynt
 300 g Friske jordbær
 Spiselige blomster, f.eks skovsyre
 Evt. Krystalliseret chokolade
Tærtebund med francipane
1

Mel, flormelis og salt blandes i en foodprocessor. Små terninger af koldt smør tilsættes mens maskinen kører. Når dejen ligner savsmuld tilsættes ægget lidt efter lidt. Måske er der ikke brug for hele ægget. Saml dejen til en glat ensartet dej. Ikke ælte. Læg dejen i en plastikpose, tryk dejen flad og læg den i køleskabet 1/2 time.
Rul dejen ud og fordel den i en tærteform på ca 24 cm i diameter.
Bag tærten i 20 minutter ved 180 grader til bunden er gylden.
Hvis der er rester af mørdejen, kan du stikke små runde kiks ud, som opbevares i en kagedåse

Francipane
2

Alle ingredienser undtagen ægget piskes sammen. Tilsæt ægget lidt ad gangen til massen er tyktflydende.
Fyld massen på den halvbagte tærtebund og bag videre til francipanen er fast og gylden.
Lad tærten køle helt af inden fyldet lægges på.

Mascarponecreme
3

Alle ingredienser røres sammen til en glat creme
Fordeles på den kolde tærte

Pyntning
4

Skær jordbærrene i kvarte. Start med at lægge de kvarte jordbær langs kanten med spidsen ind mod midten og skærefladen opad. Fortsæt ind mod midten. Du kan evt vende jordbærrene som jeg har gjort, på én af omgangene. Pynt som du har lyst til. Jeg pyntede med krystalliseret chokolade og skovsyre

Ingredienser

Mørdej
 150 g Kagemel, eller hvedemel
 50 g Flormelis
 Et nip Salt, fint
 70 g Koldt smør
 1 Sammenpisket æg
Francipane
 100 g Blødt smør
 100 g Sukker
 100 g Mandler, finthakket i minihakker
 1 ½ Sammenpisket æg
Mascarponecreme med citron
 250 g Mascarpone
 50 g Flormelis
 ½ Citron, skal og saft
 1 tsk Vaniljesukker eller vaniljepasta
Pynt
 300 g Friske jordbær
 Spiselige blomster, f.eks skovsyre
 Evt. Krystalliseret chokolade

Directions

Tærtebund med francipane
1

Mel, flormelis og salt blandes i en foodprocessor. Små terninger af koldt smør tilsættes mens maskinen kører. Når dejen ligner savsmuld tilsættes ægget lidt efter lidt. Måske er der ikke brug for hele ægget. Saml dejen til en glat ensartet dej. Ikke ælte. Læg dejen i en plastikpose, tryk dejen flad og læg den i køleskabet 1/2 time.
Rul dejen ud og fordel den i en tærteform på ca 24 cm i diameter.
Bag tærten i 20 minutter ved 180 grader til bunden er gylden.
Hvis der er rester af mørdejen, kan du stikke små runde kiks ud, som opbevares i en kagedåse

Francipane
2

Alle ingredienser undtagen ægget piskes sammen. Tilsæt ægget lidt ad gangen til massen er tyktflydende.
Fyld massen på den halvbagte tærtebund og bag videre til francipanen er fast og gylden.
Lad tærten køle helt af inden fyldet lægges på.

Mascarponecreme
3

Alle ingredienser røres sammen til en glat creme
Fordeles på den kolde tærte

Pyntning
4

Skær jordbærrene i kvarte. Start med at lægge de kvarte jordbær langs kanten med spidsen ind mod midten og skærefladen opad. Fortsæt ind mod midten. Du kan evt vende jordbærrene som jeg har gjort, på én af omgangene. Pynt som du har lyst til. Jeg pyntede med krystalliseret chokolade og skovsyre

Notes

Jordbærtærte
(Besøgt 219 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *