Confiteret ribbensteg

ForfatterBülowKategoriSværhedsgradLet
Konfiterede ribbensteg
Portioner6 portioner
Forberedelse15 minutterTilberedning12 timerSamlet12 timer 15 minutter
 1-2 kg Ribbensteg
 1 kg Svinefedt eller ligedele Solsikkeolie og svinefedt
 2 spsk Salt
 1 tsk Timian, tørret
 1 tsk Rosmarin, tørret
 ½ spsk Enebær, hel
 ½ spsk Korianderfrø
 Frisk kværnet peber
Saltning/sprængning
1

Fjern benene på ribbenstegen. Rist krydderierne på en tør pande. Stød dem i en morter. Blad krydderierne med salt og peber og gnub blandingen på ribbenstegen. Læg stegen i en plasticpose. Luk den, og sæt stegen i køleskabet i 12 timer.
Hvis du ikke har, eller ikke kan lide disse krydderier kan du sagtens skifte dem ud med dine yndlings krydderier. Du kan også bruge friske skyllede krydderier.

Stegning
2

Skyl krydderierne af stegen med koldt vand. Dup stegen tør med køkkenrulle.
Sæt stegen i et fad, eller en stegeso, hvis du har en, der er stor nok.
Skær svinefedtet i stykker og læg det ovenpå og ved siden af stegen. Tilsæt evt. Olie, hvis der ikke er nok fedt. Stegen skal være næsten dækket.
Sæt stegen i ovnen ved 80 grader i 12 timer.

Ribbensteg med svinefedt

Presning
3

Nu skal stegen presses mens den køler af. Det kan du gøre ved at sætte noget tungt ovenpå, eller lægge den mellem 2 spækbrætter (der passer i størrelsen på stegen) og binde en snor stramt om den. Den skal helst ende med at være lige tyk på hele stegen. Dæk stegen helt med stegefedtet og lad den stå i køleskabet til den skal bruges. Jeg havde den stående i køleskabet i 8-10 dage uden problemer. Jeg tror den kan stå i flere uger, lige som confit de canard, bare den er dækket af fedt.

Servering
4

Tag stegen op af fedtet og skrab det af stegen. Skær stegen til så siderne er rene og lige. Rids sværen. Skær stegen i blokke. Jeg synes det var nemmest at lægge stegen på svær-siden, så jeg sluttede med at skære i sværen. Gnid salt på sværen. Steg blokkene med sværsiden nedad på en pande ved høj varme i lidt af svinefedtet i nogle minutter og stil blokkene med sværsiden opad i et ildfast fad. Steg kødet i ca 15 min. I en forvarmet ovn 200 gr. Slut evt. af med lidt grill indtil sværen bobler.

Servér
5

Servér kødet straks.
Til inspiration serverede jeg: halve ovnstegte kartofler, blomkålspuré (lavet af lilla blomkål, kogt, blendet med smør, salt og peber). Dampet broccoli og rødkålssalat. På tallerkenen sprøjtede jeg balsamicoglace. Det klæder retten med noget surt til.

Konfiterede ribbensteg

Ingredienser

 1-2 kg Ribbensteg
 1 kg Svinefedt eller ligedele Solsikkeolie og svinefedt
 2 spsk Salt
 1 tsk Timian, tørret
 1 tsk Rosmarin, tørret
 ½ spsk Enebær, hel
 ½ spsk Korianderfrø
 Frisk kværnet peber

Directions

Saltning/sprængning
1

Fjern benene på ribbenstegen. Rist krydderierne på en tør pande. Stød dem i en morter. Blad krydderierne med salt og peber og gnub blandingen på ribbenstegen. Læg stegen i en plasticpose. Luk den, og sæt stegen i køleskabet i 12 timer.
Hvis du ikke har, eller ikke kan lide disse krydderier kan du sagtens skifte dem ud med dine yndlings krydderier. Du kan også bruge friske skyllede krydderier.

Stegning
2

Skyl krydderierne af stegen med koldt vand. Dup stegen tør med køkkenrulle.
Sæt stegen i et fad, eller en stegeso, hvis du har en, der er stor nok.
Skær svinefedtet i stykker og læg det ovenpå og ved siden af stegen. Tilsæt evt. Olie, hvis der ikke er nok fedt. Stegen skal være næsten dækket.
Sæt stegen i ovnen ved 80 grader i 12 timer.

Ribbensteg med svinefedt

Presning
3

Nu skal stegen presses mens den køler af. Det kan du gøre ved at sætte noget tungt ovenpå, eller lægge den mellem 2 spækbrætter (der passer i størrelsen på stegen) og binde en snor stramt om den. Den skal helst ende med at være lige tyk på hele stegen. Dæk stegen helt med stegefedtet og lad den stå i køleskabet til den skal bruges. Jeg havde den stående i køleskabet i 8-10 dage uden problemer. Jeg tror den kan stå i flere uger, lige som confit de canard, bare den er dækket af fedt.

Servering
4

Tag stegen op af fedtet og skrab det af stegen. Skær stegen til så siderne er rene og lige. Rids sværen. Skær stegen i blokke. Jeg synes det var nemmest at lægge stegen på svær-siden, så jeg sluttede med at skære i sværen. Gnid salt på sværen. Steg blokkene med sværsiden nedad på en pande ved høj varme i lidt af svinefedtet i nogle minutter og stil blokkene med sværsiden opad i et ildfast fad. Steg kødet i ca 15 min. I en forvarmet ovn 200 gr. Slut evt. af med lidt grill indtil sværen bobler.

Servér
5

Servér kødet straks.
Til inspiration serverede jeg: halve ovnstegte kartofler, blomkålspuré (lavet af lilla blomkål, kogt, blendet med smør, salt og peber). Dampet broccoli og rødkålssalat. På tallerkenen sprøjtede jeg balsamicoglace. Det klæder retten med noget surt til.

Konfiterede ribbensteg

Confiteret ribbensteg
(Besøgt 1.690 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *