Confit de carnard

ForfatterBülowKategori, , SværhedsgradLet
Confit de canard
Portioner10 portioner
Forberedelse30 minutterTilberedning4 timerSamlet4 timer 30 minutter
 10 Andelår
 1 kg Andefedt
 Salt, peber og timian
 Solsikkeolie
 Flagesalt
Saltning
1

Dup andebrystet med køkkenrulle. Gnid en blanding af salt, peber og timian ind i lårene.
Læg de krydrede lår i en beholder med låg i køleskabet i 1/2 til 1 døgn.

Saltning

Kogning
2

Skyl krydderierne af lårene i koldt vand, og dup dem tørre i et rent viskestykke.
Varm andefedtet op i en stor gryde.

Klar til kogning

3

Læg andelårene forsigtigt ned i det varme andefedt med skindsiden opad. Hvis fedtet ikke dækker lårene supplere du med olien.
Varm indholdet forsigtigt op, indtil fedet bobler ganske lidt. Skru ned så der kun kommer et blop en gang imellem.
Lad andelårene bloppe i 3-4 timer

Andelår i andefedt

4

Lårene er færdige og møre, når kødet slipper benet, se på billedet

Mørt andelår

Lagring
5

Fisk andelårene op af gryden. Læg alle lårene i en egnet beholder, der kan lukkes lufttæt. Hæld fedtet nedover lårene, så de er helt dækkede. Stil beholderen i køleskabet indtil du skal bruge dem.
De kan holde sig 1-2 mdr. hvis bare de er dækket til med fedt.

Tilberedning
6

Stil ovnen på 225 grader. Fisk de andelår du har brug for op af fedtet. Skrab det meste fedt af, og læg lårene på bagepapir på en bageplade.
Bag lårene i 15 min. Slut evt. af med lidt grill, så skindet bliver sprødt.
Servér.

Ingredienser

 10 Andelår
 1 kg Andefedt
 Salt, peber og timian
 Solsikkeolie
 Flagesalt

Directions

Saltning
1

Dup andebrystet med køkkenrulle. Gnid en blanding af salt, peber og timian ind i lårene.
Læg de krydrede lår i en beholder med låg i køleskabet i 1/2 til 1 døgn.

Saltning

Kogning
2

Skyl krydderierne af lårene i koldt vand, og dup dem tørre i et rent viskestykke.
Varm andefedtet op i en stor gryde.

Klar til kogning

3

Læg andelårene forsigtigt ned i det varme andefedt med skindsiden opad. Hvis fedtet ikke dækker lårene supplere du med olien.
Varm indholdet forsigtigt op, indtil fedet bobler ganske lidt. Skru ned så der kun kommer et blop en gang imellem.
Lad andelårene bloppe i 3-4 timer

Andelår i andefedt

4

Lårene er færdige og møre, når kødet slipper benet, se på billedet

Mørt andelår

Lagring
5

Fisk andelårene op af gryden. Læg alle lårene i en egnet beholder, der kan lukkes lufttæt. Hæld fedtet nedover lårene, så de er helt dækkede. Stil beholderen i køleskabet indtil du skal bruge dem.
De kan holde sig 1-2 mdr. hvis bare de er dækket til med fedt.

Tilberedning
6

Stil ovnen på 225 grader. Fisk de andelår du har brug for op af fedtet. Skrab det meste fedt af, og læg lårene på bagepapir på en bageplade.
Bag lårene i 15 min. Slut evt. af med lidt grill, så skindet bliver sprødt.
Servér.

Notes

Confit de carnard
(Besøgt 214 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *