Vandbakkelser

ForfatterBülowKategori, , SværhedsgradLet
Vandbakkelser
Portioner1 portion
Forberedelse10 minutterTilberedning30 minutterSamlet40 minutter
Vandbakkelsesdej
 1 dl Vand
 1 dl Mælk
 100 g Smør
 100 g Mel
 1 tsk Sukker
 0,50 tsk Salt
 3 Sammenpiskede æg
1

Mælk, vand, smør, sukker og salt bringes i kog i en middelstor gryde
Sigt melet i og rør det i med en træske. Dejen skal ’ristes’ let et par minutter, mens du rører godt rundt. Det må ikke tage farve. Det kan være nødvendigt at skrue lidt ned for varmen.
Tag gryden af varmen.
Pisk æggene sammen i en skål
Når dejen er kølet lidt ned pisker du i dejen, mens du tilsætter æggemassen lidt af gangen. Alt efter hvor store æggene er, er det ikke sikkert, at alle æg skal i.
Pisk til en ensartet masse. Test med en skefuld dej, om dejen kan danne en top.
Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tyl (1cm). Hvis du ikke har en tyl klipper du bare et lille hul i posen.
Gør din bageplade klar med bagepapir, der er klippet til, så det passer til pladen.
Hæft bagepapiret til pladen i alle hjørner med en lille klat dej
Sprøjt små kugler 3-4 cm i diameter (Hvis de skal bruges til fastelavnsboller kan du lave dem 5-6 cm i diameter) Der skal være ca. 5 cm afstand mellem kuglerne
Bag ca. 25-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Hold ovndøren lukket indtil vandbakkelserne er færdige. Hvis du er i tvivl om de har fået nok, snupper du hurtigt lige en enkelt ud af ovnen og mærker, smager, skærer over…. Den skal være hul og bagt indeni.
Køl af på rist

Ingredienser

Vandbakkelsesdej
 1 dl Vand
 1 dl Mælk
 100 g Smør
 100 g Mel
 1 tsk Sukker
 0,50 tsk Salt
 3 Sammenpiskede æg

Directions

1

Mælk, vand, smør, sukker og salt bringes i kog i en middelstor gryde
Sigt melet i og rør det i med en træske. Dejen skal ’ristes’ let et par minutter, mens du rører godt rundt. Det må ikke tage farve. Det kan være nødvendigt at skrue lidt ned for varmen.
Tag gryden af varmen.
Pisk æggene sammen i en skål
Når dejen er kølet lidt ned pisker du i dejen, mens du tilsætter æggemassen lidt af gangen. Alt efter hvor store æggene er, er det ikke sikkert, at alle æg skal i.
Pisk til en ensartet masse. Test med en skefuld dej, om dejen kan danne en top.
Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tyl (1cm). Hvis du ikke har en tyl klipper du bare et lille hul i posen.
Gør din bageplade klar med bagepapir, der er klippet til, så det passer til pladen.
Hæft bagepapiret til pladen i alle hjørner med en lille klat dej
Sprøjt små kugler 3-4 cm i diameter (Hvis de skal bruges til fastelavnsboller kan du lave dem 5-6 cm i diameter) Der skal være ca. 5 cm afstand mellem kuglerne
Bag ca. 25-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Hold ovndøren lukket indtil vandbakkelserne er færdige. Hvis du er i tvivl om de har fået nok, snupper du hurtigt lige en enkelt ud af ovnen og mærker, smager, skærer over…. Den skal være hul og bagt indeni.
Køl af på rist

Notes

Vandbakkelser
(Besøgt 848 gange, 1 besøg i dag)

2 Kommentarer

  1. Johanna Ekelund 16. november 2020 kl. 6:52

    Hej ☺️

    Måske et longshot Jeg har kun en gasovn. Ved du hvor mange grader 175 varmluft svarer til i en gasovn?

    Pft.
    Johanna

    Svar
    1. Bülow 16. november 2020 kl. 13:08

      Hej Johanne. Der ved jeg desværre ikke. Måske kan du google det

      Svar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *