Riv marcipanen og pisk den sammen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene én af gangen. Vend mel og de hakkede pistacienødder i marcipanmassen til en der fremstår en ensartet masse. Hæld dejen i en rund form 18 cm i diameter. Bages ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Bunden skal give lidt efter ved tryk. Tjek også med en kødnål. Køl bunden af. Hvis bunden buler lidt op skal du skære toppen forsigtigt af med en brødkniv. Sæt bunden på et fad med en kagering rundt om, foret med kageplast.
Kog en dåse -uden at åbne den - i en gryde med vand i ca. 3-4 timer. Køl af og vej halvdelen fra. Tilsæt salt og rør godt rundt. Smag til.
Man kan også købe kondenseret mælk, der er kogt, hvis det skal være nemt og hurtigt. Fordel karamellen på bunden og sæt kagen i køleskab i min. En halv time
Skær abrikoserne i tern og put dem i en gryde med sukker, citronskal og saft og varm dem forsigtigt op. Lad sukkeret smelte langsomt og kog det hele i ca. 5-10 minutter. Stavblend mosen og lad den koge lidt mere, indtil væsken er reduceret, og mosen minder om marmelade. Del mosen i to portioner på 1/4 ca. 135 g, der skal bruges direkte på bunden og 3/4, der skal bruges i moussen.
Obs- Hvis du vil gøre det ekstra lækkert og aromatisk, kan du knække 2-3 stene forsigtigt og tage kernene ud. Pille hinden af og hakke kernen, der ligner en blød mandel, fint. De er meget bitre, så brug ikke alle kernerne. Kog det med.
Den lille portion skal bruges her. Sæt 1 blad husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Opløs husblassen i den varme mos. Når mosen er kølet ned til stuetemperatur fordeles den jævnt og forsigtigt på den kolde kage med saltkaramel og sættes i køleskabet igen i minimum 1/2 time.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Sigt mosen, så den er fri for skaller. Varm mosen lidt op og smelt husblassen i mosen. Pisk fløden let, rør godt i yoghurten og bland den i fløden. Vend lidt af flødeblandingen i mosen af gangen - gerne 3-4 gange.
Hæld moussen over kagen og ryst forsigtigt kagen, så moussen får en glat overflade.
Stil kagen på køl (eller frys) til moussen er fast.
Pynt kagen. Jeg satte et hvidt chokoladebånd om kagen, dryssede krystalliseret chokolade på tværs af kagen, pyntede med små marengs, guldkugler og stedmoderblomster.
Man kunne også sætte et marcipanbånd om.
Ingredienser
Directions
Riv marcipanen og pisk den sammen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene én af gangen. Vend mel og de hakkede pistacienødder i marcipanmassen til en der fremstår en ensartet masse. Hæld dejen i en rund form 18 cm i diameter. Bages ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Bunden skal give lidt efter ved tryk. Tjek også med en kødnål. Køl bunden af. Hvis bunden buler lidt op skal du skære toppen forsigtigt af med en brødkniv. Sæt bunden på et fad med en kagering rundt om, foret med kageplast.
Kog en dåse -uden at åbne den - i en gryde med vand i ca. 3-4 timer. Køl af og vej halvdelen fra. Tilsæt salt og rør godt rundt. Smag til.
Man kan også købe kondenseret mælk, der er kogt, hvis det skal være nemt og hurtigt. Fordel karamellen på bunden og sæt kagen i køleskab i min. En halv time
Skær abrikoserne i tern og put dem i en gryde med sukker, citronskal og saft og varm dem forsigtigt op. Lad sukkeret smelte langsomt og kog det hele i ca. 5-10 minutter. Stavblend mosen og lad den koge lidt mere, indtil væsken er reduceret, og mosen minder om marmelade. Del mosen i to portioner på 1/4 ca. 135 g, der skal bruges direkte på bunden og 3/4, der skal bruges i moussen.
Obs- Hvis du vil gøre det ekstra lækkert og aromatisk, kan du knække 2-3 stene forsigtigt og tage kernene ud. Pille hinden af og hakke kernen, der ligner en blød mandel, fint. De er meget bitre, så brug ikke alle kernerne. Kog det med.
Den lille portion skal bruges her. Sæt 1 blad husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Opløs husblassen i den varme mos. Når mosen er kølet ned til stuetemperatur fordeles den jævnt og forsigtigt på den kolde kage med saltkaramel og sættes i køleskabet igen i minimum 1/2 time.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Sigt mosen, så den er fri for skaller. Varm mosen lidt op og smelt husblassen i mosen. Pisk fløden let, rør godt i yoghurten og bland den i fløden. Vend lidt af flødeblandingen i mosen af gangen - gerne 3-4 gange.
Hæld moussen over kagen og ryst forsigtigt kagen, så moussen får en glat overflade.
Stil kagen på køl (eller frys) til moussen er fast.
Pynt kagen. Jeg satte et hvidt chokoladebånd om kagen, dryssede krystalliseret chokolade på tværs af kagen, pyntede med små marengs, guldkugler og stedmoderblomster.
Man kunne også sætte et marcipanbånd om.