Små tærter med ribsmousse

ForfatterBülowKategoriSværhedsgradMiddel

Portioner6 portioner
Forberedelse2 timerTilberedning1 timeSamlet3 timer
Linsedej
 100 g Smør, stuetempereret
 100 g Flormelis
 1 Nip salt
 250 g Kagemel
 1 Æg, sammenpisket
 1 spsk Fløde - hvis nødvendigt
Chokoladeganache
 2 dl fløde
 75 g Mørk chokolade
Ribsmousse
 250 g Ribs (eller blanding af solbær og ribs)
 150 g Sukker
 4 Blade husblas
 1 tsk Vaniljepasta
 3 dl. Piskefløde
 1 Citron - skal og saft
Udstyr
1

6 tærteforme 8 cm i diameter
1 silikoneform med 6 forme - jeg har brugt montblanc fra silikomart

Linsedej
2

Brug evt køkkenmaskine. Bland mel, flormelis, salt og blødt smør i små stykker og rør til massen er som savsmuld. Tilsæt sammenpisket æg lidt ag gangen. Hvis dejen ikke bliver sammenhængende og glat - tilsæt fløden og rør til dejen er glat. Tryk dejen flad, læg den i en frysepose i køleskabet i ca 30 minutter.
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm’s tykkelse og læg dejen i 6 tærteforme med 8cm i diameter. Skær kanten for oven med en skarp kniv. Prik dejen med en gaffel og bag tærterne i ca. 15-20 minutter ved 190 grader varmluft. Lad dem køle helt af
Hos der er dej tilbage - gem dejen i køleskabet og brug den til små kiks.

Chokoladeganache
3

Varm fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå 1-2 minutter inden du rører rundt i midten af skålen indtil massen er ensartet og blank.
Stil ganachen i køleskab tildækket med husholdningsfilm til den er helt kold. Inden brug skal den røres/piskes forsigtigt til ganachen er passende konsistens. Ikke for meget, for så kan den skille eller gryne.

Ribsmousse
4

Sæt husblas i blød i koldt vand. Ribs, sukker, vanilje, fintrevet citronskal- og saft koges sammen i en gryde ved middel varme. Koges i 5 minutter. Blend grøden med en stavblender og sigt den ned i en skål. Smelt husblassen i den varme grød. Køl lidt ned. Pisk fløden til let skum. Rør et par skefulde flødeskum i bærrene for at køle af. Fold halvdelen af fløden i bærrene og tilsidst resten af flødeskummet. Hæld moussen i formene og stil formene i fryseren.
Hvis der er mousse i overskud kan du fylde halvkugle-silikoneform med det og fryse dem ned. Så har du pynt til en anden kage.

Montering
5

Fyld tærteformene med med ganachen - stil formene på køl.
Tag de frosne mousser ud af formene. Sprøjt mousserne med velvet spray. Man kan undlade at sprøjte og evt bare drysse mousserne med flormelis.
Sæt mousserne på tærterne og pynt med bær.
Hvis der er ganache tilbage kan du gemme det i køleskabet, og bruge det til chokoladekiks.

Ingredienser

Linsedej
 100 g Smør, stuetempereret
 100 g Flormelis
 1 Nip salt
 250 g Kagemel
 1 Æg, sammenpisket
 1 spsk Fløde - hvis nødvendigt
Chokoladeganache
 2 dl fløde
 75 g Mørk chokolade
Ribsmousse
 250 g Ribs (eller blanding af solbær og ribs)
 150 g Sukker
 4 Blade husblas
 1 tsk Vaniljepasta
 3 dl. Piskefløde
 1 Citron - skal og saft

Directions

Udstyr
1

6 tærteforme 8 cm i diameter
1 silikoneform med 6 forme - jeg har brugt montblanc fra silikomart

Linsedej
2

Brug evt køkkenmaskine. Bland mel, flormelis, salt og blødt smør i små stykker og rør til massen er som savsmuld. Tilsæt sammenpisket æg lidt ag gangen. Hvis dejen ikke bliver sammenhængende og glat - tilsæt fløden og rør til dejen er glat. Tryk dejen flad, læg den i en frysepose i køleskabet i ca 30 minutter.
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm’s tykkelse og læg dejen i 6 tærteforme med 8cm i diameter. Skær kanten for oven med en skarp kniv. Prik dejen med en gaffel og bag tærterne i ca. 15-20 minutter ved 190 grader varmluft. Lad dem køle helt af
Hos der er dej tilbage - gem dejen i køleskabet og brug den til små kiks.

Chokoladeganache
3

Varm fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå 1-2 minutter inden du rører rundt i midten af skålen indtil massen er ensartet og blank.
Stil ganachen i køleskab tildækket med husholdningsfilm til den er helt kold. Inden brug skal den røres/piskes forsigtigt til ganachen er passende konsistens. Ikke for meget, for så kan den skille eller gryne.

Ribsmousse
4

Sæt husblas i blød i koldt vand. Ribs, sukker, vanilje, fintrevet citronskal- og saft koges sammen i en gryde ved middel varme. Koges i 5 minutter. Blend grøden med en stavblender og sigt den ned i en skål. Smelt husblassen i den varme grød. Køl lidt ned. Pisk fløden til let skum. Rør et par skefulde flødeskum i bærrene for at køle af. Fold halvdelen af fløden i bærrene og tilsidst resten af flødeskummet. Hæld moussen i formene og stil formene i fryseren.
Hvis der er mousse i overskud kan du fylde halvkugle-silikoneform med det og fryse dem ned. Så har du pynt til en anden kage.

Montering
5

Fyld tærteformene med med ganachen - stil formene på køl.
Tag de frosne mousser ud af formene. Sprøjt mousserne med velvet spray. Man kan undlade at sprøjte og evt bare drysse mousserne med flormelis.
Sæt mousserne på tærterne og pynt med bær.
Hvis der er ganache tilbage kan du gemme det i køleskabet, og bruge det til chokoladekiks.

Notes

Små tærter med ribsmousse
(Besøgt 1.704 gange, 1 besøg i dag)

7 Kommentarer

  1. Josefine 2. august 2022 kl. 15:00

    Hej
    Kan man bruge frosne ribs?

    Svar
    1. Bülow 2. august 2022 kl. 16:07

      Hej Josefine. Det kan du sagtens. God fornøjelse.
      Hilsen Pia

      Svar
      1. Line Larsen 25. marts 2024 kl. 11:32

        Skal man fryse moussen?

        Svar
        1. Bülow 27. marts 2024 kl. 16:42

          Hej Line.

          Svar
    2. Bülow 25. marts 2024 kl. 14:31

      Ja det gjorde jeg også👌🏻

      Svar
  2. Line Larsen 27. marts 2024 kl. 10:38

    Håber det er okay med lidt flere spørgsmål….
    Mine forme er små tærteforme på ca 7 cm, hvor mange tror du din portion dej rækker til? Og er det en mørdej eller lidt en blanding?
    Og mht moussen: hvis jeg ligger den i små forme og fryser dem… kan man så tø dem op eller skal de spises frosne? Kan man også lade helt være med at fryse den?

    Svar
    1. Bülow 27. marts 2024 kl. 16:48

      Hej Line
      Jeg har lavet 6 tærter af mørdejen. Der er dej tilbage – gem dejen i køleskabet og brug den til små kiks. F.eks til bunde 5cm. i diameter til flødeboller
      Moussen tør hurtigt op – ca 30 min. Så den er kold når du spiser den. Hvis du vil spraye dem, SKAL de være frosne. De er altså også lettere at håndtere (ud af formen) når de er frosne.
      God fornøjelse

      Svar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *