I den hemmelige udfordring i bagedystens andet program, skulle vi lave Sarah Bernard kager. Jeg har lavet maaaange Sarah Bernard kager. Godt nok kun nogle små fine nogen, der kunne fryses ned og tages frem til en særlig lejlighed. Det gik dog ikke så godt i bagedysten. Alt gik galt. Makronerne blev alt for store, cremen skilte, de kandiserede appelsiner brændte på og blev til lava, og chokoladesommerfuglene blev alt for store og brækkede. Men jeg kan faktisk godt lave Sarah Bernard kager. Opskriften kommer her. Man kan vælge at købe makroner, eller bruge min opskrift på hurtige og nemme makroner. Der bliver ca. 15-20 kager, alt efter hvor store makronerne er.
Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
Blend mandler til mel i minihakker.
Tilsæt sukker og blend videre. Æggehviderne tilsættes og blend kort til du har en ensartet masse. Fyld massen i en sprøjtepose eller frysepose. Klip et lille hul og sprøjt ca. 30 små makroner fordelt på en bageplade beklædt med bagepapir. Husk afstand mellem makronerne, da de flyder lidt ud under bagning.
Bag makronerne ca. 25 minutter
Ingredienser
Directions
Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
Blend mandler til mel i minihakker.
Tilsæt sukker og blend videre. Æggehviderne tilsættes og blend kort til du har en ensartet masse. Fyld massen i en sprøjtepose eller frysepose. Klip et lille hul og sprøjt ca. 30 små makroner fordelt på en bageplade beklædt med bagepapir. Husk afstand mellem makronerne, da de flyder lidt ud under bagning.
Bag makronerne ca. 25 minutter
Notes
Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad
Varm fløden op til lige før kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og rør med en silikonespartel til massen en ensartet og blank. Stil chokoladen på køl med husholdningsfilm ovenpå cremen. Når den er helt kold piskes den op til en smørbar konsistens. Pas på ikke at piske så meget at den skiller. Sprøjt cremen i en top på bunden af makronerne og glat cremen ud med en lille spartel eller en kniv så cremen står som en helt glat top på makronen. Stil makronerne på køl i ca. 30 min.
Temperer chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Hæld chokoladen i en kop eller skål der er lidt større end omkredsen af makronerne (der skal være plads til dine fingre og makronen) Dyp den kolde makron med creme i chokoladen, lad den dryppe lidt af inden den vendes og stilles på et bræt.
Man kan pynte som man vil. F.eks med lidt drys eller guld på toppen. Det skal gøres inden chokoladen størkner. Eller man kan gøre som her på billedet. Tempereret chokolade, f.eks mørk, i en lille pose med et meget lille hul. Sprøjt chokoladen på kagen som på billedet. Måske har du lyst til at lave en lille chokoladesommerfugl?!
Ingredienser
Directions
Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad
Varm fløden op til lige før kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og rør med en silikonespartel til massen en ensartet og blank. Stil chokoladen på køl med husholdningsfilm ovenpå cremen. Når den er helt kold piskes den op til en smørbar konsistens. Pas på ikke at piske så meget at den skiller. Sprøjt cremen i en top på bunden af makronerne og glat cremen ud med en lille spartel eller en kniv så cremen står som en helt glat top på makronen. Stil makronerne på køl i ca. 30 min.
Temperer chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Hæld chokoladen i en kop eller skål der er lidt større end omkredsen af makronerne (der skal være plads til dine fingre og makronen) Dyp den kolde makron med creme i chokoladen, lad den dryppe lidt af inden den vendes og stilles på et bræt.
Man kan pynte som man vil. F.eks med lidt drys eller guld på toppen. Det skal gøres inden chokoladen størkner. Eller man kan gøre som her på billedet. Tempereret chokolade, f.eks mørk, i en lille pose med et meget lille hul. Sprøjt chokoladen på kagen som på billedet. Måske har du lyst til at lave en lille chokoladesommerfugl?!