Det behøver ikke altid at være et mesterværk til bagedysten, man skal bage. Mindre kan også gøre det. Selvom denne lagkage er ret simpel, kan man pynte den så den ligner et mesterværk. Bundene er vaniljebunde med citronskal. Fyldet er flødeskum med knuste makroner (se opskriften her på bloggen) og frosne eller friske bær. Pyntet med flødeskum, evt. sprøjtet i et pænt mønster eller smurt på med en spartel, og dekoreret med forskellige bær og chokoladepynt. Du bestemmer.
Pisk æggeblommer og og sukker lyst og luftigt ca. 5 min. Tilsæt vanilje og pisk 1 minut mere tilsæt fintrevet citron.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen
Pisk æggehvider og sukker sammen til det er stift, men stadig blød.
Vend melblandingen forsigtigt i æggemassen skiftevis med æggehvide-blandingen.
Hæld dejen i en springform Ca. 24 cm med bagepapir i bunden og bag den 25-30 minutter ved 180 grader indtil den er gennembagt - tjek med en kødnål eller strikkepind.
Køl den af i formen på hovedet på en bagerist med bagepapir. Når den er kølet helt af, deles den i 3 lige tykke bunde.
Pisk flødeskum til skum. Vend knuste makroner og bær i flødeskummet. Smør den nederste af bundene med marmelade. Sæt en kagering rundt om bunden og fyld halvdelen af flødeskumsfyldet på. Glat fyldet ud og sæt anden bund ovenpå. Tryk let så bunden er plan. Smør marmelade på denne bund og fyld resten af flødeskumsfyldet på. Læg den sidste bund på og tryk let til kagen er plan. Sæt kagen på køl med kageringen på i ca. 30 min.
Pisk fløden til den danner toppe og er sprøjteklar. Tag kagen ud af køleskabet og smør siderne med flødeskum. Sprøjt et pænt mønster med flødeskummet på toppen og pynt med bær, chokolade, og hvad du ellers har lyst til.
Sæt kagen på køl til den skal spises. Den kan godt stå et par timer i køleskabet.
Ingredienser
Directions
Pisk æggeblommer og og sukker lyst og luftigt ca. 5 min. Tilsæt vanilje og pisk 1 minut mere tilsæt fintrevet citron.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen
Pisk æggehvider og sukker sammen til det er stift, men stadig blød.
Vend melblandingen forsigtigt i æggemassen skiftevis med æggehvide-blandingen.
Hæld dejen i en springform Ca. 24 cm med bagepapir i bunden og bag den 25-30 minutter ved 180 grader indtil den er gennembagt - tjek med en kødnål eller strikkepind.
Køl den af i formen på hovedet på en bagerist med bagepapir. Når den er kølet helt af, deles den i 3 lige tykke bunde.
Pisk flødeskum til skum. Vend knuste makroner og bær i flødeskummet. Smør den nederste af bundene med marmelade. Sæt en kagering rundt om bunden og fyld halvdelen af flødeskumsfyldet på. Glat fyldet ud og sæt anden bund ovenpå. Tryk let så bunden er plan. Smør marmelade på denne bund og fyld resten af flødeskumsfyldet på. Læg den sidste bund på og tryk let til kagen er plan. Sæt kagen på køl med kageringen på i ca. 30 min.
Pisk fløden til den danner toppe og er sprøjteklar. Tag kagen ud af køleskabet og smør siderne med flødeskum. Sprøjt et pænt mønster med flødeskummet på toppen og pynt med bær, chokolade, og hvad du ellers har lyst til.
Sæt kagen på køl til den skal spises. Den kan godt stå et par timer i køleskabet.