Jeg er vild med citron ….. alt med citron: citronfromage, citronroulade, citrontærte…. hver uge, står der økologiske citroner på min indkøbsseddel. det vil jeg ikke gå ned på. Denne Citronsirup eller citroncoulis kan bruges til alt i det søde køkken. Hæld den på din yoghurt med müsli, pandekager, din desserttallerken, eller som ekstra syre i din kagecreme eller på dine kagebunde. Opbevar den i dit køleskab. Den kan holde sig længe, hvis du ikke har brugt den.
Skræl citronerne med en grøntsagsskræller og sørg for at det hvide under skrællen ikke kommer med.
Blanchér citronskallerne i lidt vand i en gryde i 25 sekunder - hæld dem i en sigte og skyl dem i koldt vand. Gentag 7 gange.
Hvis du har en Cooker går det hurtigere at få vandet op at koge
Pres citronerne. Mål hvor meget saften vejer og tilsæt dobbelt så meget sukker. Mine 4 citroner gav 160 gram saft, så jeg skulle bruge 320 gram sukker.
Kog saft og sukker op til sukkeret er smeltet.
Blend sukker/ citronlagen sammen med citronskallerne i 5-7 min. Køl lidt af.
Hæld siruppen i en skoldet / ren flaske. Jeg brugte en plastikflaske med lille tud. Opbevar siruppen i køleskabet. Ryst flasken inden brug.
Denne portion gav 400 ml.
Ingredienser
Directions
Skræl citronerne med en grøntsagsskræller og sørg for at det hvide under skrællen ikke kommer med.
Blanchér citronskallerne i lidt vand i en gryde i 25 sekunder - hæld dem i en sigte og skyl dem i koldt vand. Gentag 7 gange.
Hvis du har en Cooker går det hurtigere at få vandet op at koge
Pres citronerne. Mål hvor meget saften vejer og tilsæt dobbelt så meget sukker. Mine 4 citroner gav 160 gram saft, så jeg skulle bruge 320 gram sukker.
Kog saft og sukker op til sukkeret er smeltet.
Blend sukker/ citronlagen sammen med citronskallerne i 5-7 min. Køl lidt af.
Hæld siruppen i en skoldet / ren flaske. Jeg brugte en plastikflaske med lille tud. Opbevar siruppen i køleskabet. Ryst flasken inden brug.
Denne portion gav 400 ml.