Kanel er rigtig godt sammen med æblekage. Men nu vil jeg prøve noget andet. Jeg fik nogle lækre røde æbler af min strikkeveninde, og de var så aromatiske og syrlige, at jeg synes det var synd at overdøve æblerne med kanel. Derfor de hurtige æblekage med citron og vanilje.
Æblerne vaskes, kærnehuset fjernes, evt med en æbleudstikker og skæres i tynde skiver, evt på mandolinjern. Riv citronskallen, sæt til side. Smelt smør og hæld citronsaft fra én citron. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Bland smør, citronsaft og skal i dejen. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen. Hæld halvdelen af dejen i en smurt form (23 cm) med bagepapir i bunden. Fordel halvdelen af æbleskiverne på dejen.
Hæld resten af dejen over æblerne. Fordel dejen over æblerne, inden resten af æblerne lægges på deje. Drys med lidt sukker og bag æblekagen i ca. 25-30 minutter ved 200 grader varmluft.
Køl af, og server med flødeskum, eller cremefraiche
Ingredienser
Directions
Æblerne vaskes, kærnehuset fjernes, evt med en æbleudstikker og skæres i tynde skiver, evt på mandolinjern. Riv citronskallen, sæt til side. Smelt smør og hæld citronsaft fra én citron. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Bland smør, citronsaft og skal i dejen. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen. Hæld halvdelen af dejen i en smurt form (23 cm) med bagepapir i bunden. Fordel halvdelen af æbleskiverne på dejen.
Hæld resten af dejen over æblerne. Fordel dejen over æblerne, inden resten af æblerne lægges på deje. Drys med lidt sukker og bag æblekagen i ca. 25-30 minutter ved 200 grader varmluft.
Køl af, og server med flødeskum, eller cremefraiche