Denne lagkage er helt fantastisk. Det, der gør den fantastisk er sammensætning af Tun, Peberrod og Tyttebærmarmelade. Måske synes du det lyder helt crazy, men prøv den.
Derudover kan du pynte den, så den ligner en rigtig lagkage, fordi peberrodscremen, der krydres med tyttebærmarmelade, kan sprøjtes op med dutter og pyntes med citron og rejer.
Jeg har bagt en kæmpe ‘burger-bolle’ og brugt som bunde, men du kan sagtens bruge sandwichbrød i stedet for og lave en firkantet lagkage.
Slip fantasien løs og pynt som du har lyst, men gå ikke glip af peberrodscremen – lov mig det 🙂
Kagen er til 12 personer som forret.
Brug en køkkenmaskine eller ælt dejen med håndkraft
Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt sukker og æg. Tilsæt melet (hold lidt tilbage). Tilsæt salt og blødt smør, lidt ad gangen.
Dejen skal være hel glat og elastisk.
Lad dejen hæve i 20 min under husholdningsfilm og et viskestykke.
Tag derefter dejen ud på lidt mel på køkkenbordet, og form en stor bolle. Sæt den i en bagering eller en springform på 20 cm.
Tryk bollen lidt flad og lad dejen hæve under et viskestykke i 30 min.
Pensl med den anden halvdel æg med lidt mælk i.
Bag bollen i almindelig ovn - over/undervarme ved 220 grader i ca. 15-20 min. Den den er let gylden.
Lad bollen køle helt af.
På billedet ser du 6 også almindelige burgerboller. Det er kun den store bolle, der hører til opskriften
Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Hæld godt halvdelen af olien fra tunen, og mos tunen godt med en gaffel sammen med revet løg, mayonaise, cremefraiche, dild.
Klem vandet fra husblassen og smelt det i microovn i ca. 10-15 sekunder (hold øje) eller i en gryde ved meget svag varme.
Når husblassen er flydende blandes der citronsaft i den, for at køle den ned. Bland husblas/citronsaft-blandingen i tunmassen. Smag til med salt og peber.
Brug springformen med kageplast til at bygge 'kagen' op.
Skær Bollen i 3 ca. lige tykke bunde. Bunden af bollen skal bruges som top med bunden op (for at få en pæn lige/plan top på kagen. Toppen af bollen skal bruges i midten. Skær evt. lidt at den buede top af.
Læg den midterste bund i bunden. Smør den med et par spiseskefulde tyttebærmarmelade. Fyld halvdelen af tunmoussen ovenpå. Læg 'top-bunden' omvendt på tunmoussen og smør et par spiseskefulde tyttebærmarmelade på bunden. Fyld tunmousse oven op. Læg til sidst den pæne lige bund øverst. Dæk kagen med husholdningsfil, og sæt den på køl minimum 2-3 timer - Gerne til næste dag.
Rør peberrodssalat med et par spiseskefulde tyttebærmarmelade. Pisk fløden til let skum og vend det ned i peberrodscremen
Sæt til side.
Tag kagen ud af køleskabet og sæt den på et fad, eller en roterende kageplade (hvis du har det)
Smør kagen op med et lage peberrodscreme - både på siden og toppen - med en spartel.
Resten af cremen fyldes i en sprøjtepose med en tyl (stjerne eller rund) og pynt kagen på toppen med små dutter.
Skær den økonogiske citron i skiver og kvarte og sæt dem i dutterne. Sæt en reje og lidt dild eller karse sammen med rejen og citronen.
Pynt siden med dild, persille eller ærteskud, som du har lyst til.
Servér.
Ingredienser
Directions
Brug en køkkenmaskine eller ælt dejen med håndkraft
Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt sukker og æg. Tilsæt melet (hold lidt tilbage). Tilsæt salt og blødt smør, lidt ad gangen.
Dejen skal være hel glat og elastisk.
Lad dejen hæve i 20 min under husholdningsfilm og et viskestykke.
Tag derefter dejen ud på lidt mel på køkkenbordet, og form en stor bolle. Sæt den i en bagering eller en springform på 20 cm.
Tryk bollen lidt flad og lad dejen hæve under et viskestykke i 30 min.
Pensl med den anden halvdel æg med lidt mælk i.
Bag bollen i almindelig ovn - over/undervarme ved 220 grader i ca. 15-20 min. Den den er let gylden.
Lad bollen køle helt af.
På billedet ser du 6 også almindelige burgerboller. Det er kun den store bolle, der hører til opskriften
Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Hæld godt halvdelen af olien fra tunen, og mos tunen godt med en gaffel sammen med revet løg, mayonaise, cremefraiche, dild.
Klem vandet fra husblassen og smelt det i microovn i ca. 10-15 sekunder (hold øje) eller i en gryde ved meget svag varme.
Når husblassen er flydende blandes der citronsaft i den, for at køle den ned. Bland husblas/citronsaft-blandingen i tunmassen. Smag til med salt og peber.
Brug springformen med kageplast til at bygge 'kagen' op.
Skær Bollen i 3 ca. lige tykke bunde. Bunden af bollen skal bruges som top med bunden op (for at få en pæn lige/plan top på kagen. Toppen af bollen skal bruges i midten. Skær evt. lidt at den buede top af.
Læg den midterste bund i bunden. Smør den med et par spiseskefulde tyttebærmarmelade. Fyld halvdelen af tunmoussen ovenpå. Læg 'top-bunden' omvendt på tunmoussen og smør et par spiseskefulde tyttebærmarmelade på bunden. Fyld tunmousse oven op. Læg til sidst den pæne lige bund øverst. Dæk kagen med husholdningsfil, og sæt den på køl minimum 2-3 timer - Gerne til næste dag.
Rør peberrodssalat med et par spiseskefulde tyttebærmarmelade. Pisk fløden til let skum og vend det ned i peberrodscremen
Sæt til side.
Tag kagen ud af køleskabet og sæt den på et fad, eller en roterende kageplade (hvis du har det)
Smør kagen op med et lage peberrodscreme - både på siden og toppen - med en spartel.
Resten af cremen fyldes i en sprøjtepose med en tyl (stjerne eller rund) og pynt kagen på toppen med små dutter.
Skær den økonogiske citron i skiver og kvarte og sæt dem i dutterne. Sæt en reje og lidt dild eller karse sammen med rejen og citronen.
Pynt siden med dild, persille eller ærteskud, som du har lyst til.
Servér.