Grydebrød

Grydebrød

Det nemmeste, enkleste, lækreste brød jeg kender. Det tager ingen tid at lave dejen. Men den skal til gengæld hæve lang tid.
Du kan bruge almindeligt hvedemel, så skal du bruge 1/2 dl mere. Du kan også erstatte lidt af melet med f.eks. fuldkornsmel. Men ikke for meget, for så synes jeg det bliver for tungt. Man kan også komme krydderurter, soltørrede tomater eller andet i. Prøv det helt enkelt først – det holder sig frisk i flere dage, og når der kun er et par skiver tilbage kan du skære det i tern og lave croutoner af det.
Det bedste brød.

ForfatterBülowKategori, SværhedsgradLet

Grydebrød

Portioner1 portion
Forberedelse5 minutterTilberedning45 minutterSamlet50 minutter

Dejen
 5 g Økologisk gær
 1 l Vand
 4,50 dl Manitobamel
 2 tsk Salt
Efter hævningen
 Lidt mel

Dejen
1

Opløs gæren med lidt af vandet i en stor dejskål. Tilsæt halvdelen af melet og rør med en ske eller en grydeske. Til salt og resten af melet. Du har nu en klistret dej, der ligner havregrød. Hvis dejen er meget flydende tilsætter du lidt mere mel. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 8 timer eller natten over på køkkenbordet. Hvis du har en stor Tupperware dejskål er den perfekt.

Efter hævningen
2

Drys mel i et tyndt lag ud på køkkenbordet.
Hæld dejen ud på køkkenbordet (dejen er hævet, luftig og ret flydende). Tag to dejskrabere (hårdt plastic eller metal) og fold dejen ind over fra to sider med dejskraberne. Brug ikke hænderne. Forestil dig, at dejen nu er i 3 lag. Vend dejen en kvart omgang og fold igen på samme måde. Lav foldningen en sidste gang. Dejen er nu elastisk med glat overflade. Læg dejen på et flad fad. Drys lidt mel over og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer.

Bagning
3

Stil din gryde, eller stegeso med låg i ovnen og tænd ovnen 250 grader.
Lad gryden stå minimum 30 minutter i ovnen så den er helt gennem varm.
Tag gryden ud og hæld dejen i uden at brænde fingrene. Læg låget på og sæt gryden i ovnen. Bag i 30 minutter. Tag låget af, sæt varmen ned på 230 grader og fortsæt bagningen i 10-15 minutter
Lad brødet køle af på en bagerist.

Ingredienser

Dejen
 5 g Økologisk gær
 1 l Vand
 4,50 dl Manitobamel
 2 tsk Salt
Efter hævningen
 Lidt mel

Directions

Dejen
1

Opløs gæren med lidt af vandet i en stor dejskål. Tilsæt halvdelen af melet og rør med en ske eller en grydeske. Til salt og resten af melet. Du har nu en klistret dej, der ligner havregrød. Hvis dejen er meget flydende tilsætter du lidt mere mel. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 8 timer eller natten over på køkkenbordet. Hvis du har en stor Tupperware dejskål er den perfekt.

Efter hævningen
2

Drys mel i et tyndt lag ud på køkkenbordet.
Hæld dejen ud på køkkenbordet (dejen er hævet, luftig og ret flydende). Tag to dejskrabere (hårdt plastic eller metal) og fold dejen ind over fra to sider med dejskraberne. Brug ikke hænderne. Forestil dig, at dejen nu er i 3 lag. Vend dejen en kvart omgang og fold igen på samme måde. Lav foldningen en sidste gang. Dejen er nu elastisk med glat overflade. Læg dejen på et flad fad. Drys lidt mel over og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer.

Bagning
3

Stil din gryde, eller stegeso med låg i ovnen og tænd ovnen 250 grader.
Lad gryden stå minimum 30 minutter i ovnen så den er helt gennem varm.
Tag gryden ud og hæld dejen i uden at brænde fingrene. Læg låget på og sæt gryden i ovnen. Bag i 30 minutter. Tag låget af, sæt varmen ned på 230 grader og fortsæt bagningen i 10-15 minutter
Lad brødet køle af på en bagerist.

Notes

Grydebrød
(Besøgt 431 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *