Chokolade og saltkaramel er bare en god kombination. Når man så, som jeg, er fuldstændig pjattet med Schweizisk smørcreme (det er næsten pinligt), skal disse lækre bløde og svampede muffins selvfølgelig toppes med smørcreme tilsat chokolade og saltkaramel. Brun farin og kanel i dejen fremhæver chokoladesmagen. Klar, parat – BAG
Rør æg, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps. Imens smeltes smør ved svag varme. Smelt chokoladen i det lune smør. Rør godt til det er stuetemperatur, tilsæt mælken. Chokoladesmøren hældes i æggesnapsen. Bland mel, bagepulver, kanel og salt sammen, og rør det hurtigt i æggeblandingen.
Fordel dejen i 12 store muffinforme. Bag muffins ved 180 grader varmluft i 15-18 minutter
Kog en uåbnet dåse kondenseret mælk i simrende vand i ca. 3 timer.
Lad dåsen køle af inden du åbner den. Tilsæt salt.
Endnu lettere er det, hvis du kan finde kondenseret mælk, der allerede er kogt.
Man kan også lave det selv af smeltet sukker kogt med fløde og salt
Bland æggehvider og sukker i en skål over vandbad. Rør ofte. Når sukkeret er opløst (ca. 60-65 grader) røres/piskes æggehviderne på køkkenmaskinen, indtil massen er kold (stuetemperatur). Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen, indtil alt smørren er optaget af marengsen.
Smelt chokoladen i microovn - 30 sekunder - rør godt rundt. 10 sekunder - rør godt rundt. Fortsæt med 5-10 sekunder indtil chokoladen er smeltet. Tilsæt en god skefuld saltkaramel og bland chokolade/karamelblandingen med smørcremen med. Pisk cremen godt igennem indtil den er blank og cremet.
Når kagerne er afkølede laver du et lille hul midt i kagen - f.eks. med en æblekerneudstikker. Sprøjt lidt saltkaramel i hullet.
Hæld smørcremen i en sprøjtepose med en fin tyl. Jeg brugte en Wilton 1M- stjernetyl. Sprøjt en fin rose eller noget andet fint på kagerne, og pynt dem, som du har lyst til
Ingredienser
Directions
Rør æg, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps. Imens smeltes smør ved svag varme. Smelt chokoladen i det lune smør. Rør godt til det er stuetemperatur, tilsæt mælken. Chokoladesmøren hældes i æggesnapsen. Bland mel, bagepulver, kanel og salt sammen, og rør det hurtigt i æggeblandingen.
Fordel dejen i 12 store muffinforme. Bag muffins ved 180 grader varmluft i 15-18 minutter
Kog en uåbnet dåse kondenseret mælk i simrende vand i ca. 3 timer.
Lad dåsen køle af inden du åbner den. Tilsæt salt.
Endnu lettere er det, hvis du kan finde kondenseret mælk, der allerede er kogt.
Man kan også lave det selv af smeltet sukker kogt med fløde og salt
Bland æggehvider og sukker i en skål over vandbad. Rør ofte. Når sukkeret er opløst (ca. 60-65 grader) røres/piskes æggehviderne på køkkenmaskinen, indtil massen er kold (stuetemperatur). Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen, indtil alt smørren er optaget af marengsen.
Smelt chokoladen i microovn - 30 sekunder - rør godt rundt. 10 sekunder - rør godt rundt. Fortsæt med 5-10 sekunder indtil chokoladen er smeltet. Tilsæt en god skefuld saltkaramel og bland chokolade/karamelblandingen med smørcremen med. Pisk cremen godt igennem indtil den er blank og cremet.
Når kagerne er afkølede laver du et lille hul midt i kagen - f.eks. med en æblekerneudstikker. Sprøjt lidt saltkaramel i hullet.
Hæld smørcremen i en sprøjtepose med en fin tyl. Jeg brugte en Wilton 1M- stjernetyl. Sprøjt en fin rose eller noget andet fint på kagerne, og pynt dem, som du har lyst til