‘

Smulr gæren og rør den ud i koldt vand. Tilsæt sukker og manitobamel. Rør på røremaskine med dejkrog. Tilsæt fuldkornshvedemel og tilsæt saltet. Rør på lav hastighed i 5 minutter. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen indtil dejen slipper røreskålens kanter. Min dej er rørt i ca. 15-20 minutter. Dæk dejen med husholdningsfolm og et rent viskestykke. Hæver ca 4 timer på køkkenbordet.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Fold 1/3-del af dejen ind over dejen og gentag fra den anden side. Brug 2 dejspartler af enten plastik eller metal. Form dejen med spartlerne til en aflang klump på ca 30 x 40 cm. (Det er ikke så vigtigt med målene) Del dejen på midten til 2 lige store dejklumper. Hver klump deles nu i 4 klumper, der deles i hver 3 eller 4 boller, alt efter hvor store bollerne skal være. Form og læg bollerne med spartlerne på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve 15-30 minutter på køkkenbordet dækket med rene viskestykke. Varm imens ovnen på på 250 grader varmluft. Sæt pladerne i ovnen - smid 1/2 dl vand ind i bunden af ovnen og bag dem gyldne i 13-17 minutter. Tjek om de er bagt nok ved at banke på undersiden af bollerne. Hvis de lyder hule er de bagt nok. Måske er det nødvendigt at bytte rundt på pladerne og/eller vende pladerne om, hvis ovnen ikke bager jævnt. Køl bollerne af på en bagerist. Bollerne kan fryses.
Ingredienser
Directions
Smulr gæren og rør den ud i koldt vand. Tilsæt sukker og manitobamel. Rør på røremaskine med dejkrog. Tilsæt fuldkornshvedemel og tilsæt saltet. Rør på lav hastighed i 5 minutter. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen indtil dejen slipper røreskålens kanter. Min dej er rørt i ca. 15-20 minutter. Dæk dejen med husholdningsfolm og et rent viskestykke. Hæver ca 4 timer på køkkenbordet.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Fold 1/3-del af dejen ind over dejen og gentag fra den anden side. Brug 2 dejspartler af enten plastik eller metal. Form dejen med spartlerne til en aflang klump på ca 30 x 40 cm. (Det er ikke så vigtigt med målene) Del dejen på midten til 2 lige store dejklumper. Hver klump deles nu i 4 klumper, der deles i hver 3 eller 4 boller, alt efter hvor store bollerne skal være. Form og læg bollerne med spartlerne på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve 15-30 minutter på køkkenbordet dækket med rene viskestykke. Varm imens ovnen på på 250 grader varmluft. Sæt pladerne i ovnen - smid 1/2 dl vand ind i bunden af ovnen og bag dem gyldne i 13-17 minutter. Tjek om de er bagt nok ved at banke på undersiden af bollerne. Hvis de lyder hule er de bagt nok. Måske er det nødvendigt at bytte rundt på pladerne og/eller vende pladerne om, hvis ovnen ikke bager jævnt. Køl bollerne af på en bagerist. Bollerne kan fryses.