Norsk fiskesuppe

ForfatterBülowKategoriSværhedsgradLet
Fiskesuppe
Portioner10 portioner
Forberedelse30 minutterTilberedning40 minutterSamlet1 time 10 minutter
 2 Løg
 4 Fed hvidløg
 Safran eller gurkemeje
 4 Gulerødder
 1 Persillerod
 1 Knoldselleri, lille
 1 Flaske hvidvin
 140 g Tomatpuré
 2 Dåser hakkede tomater
 2 Røde chilli
 1 l Fiskebouillon, hjemmelavet eller terninger
 450 g Laks, evt frossen
 350 g Torsk, evt frossen
 500 g Rejer optøede
 1 Dusk/ potte Basilikum, frisk
 1 Dusk rosmarin, frisk
 1 Dusk persille, frisk
 1 Dusk purløg, frisk
 1 Dusk timian, frisk
 0,25 l Piskefløde
 Olivenolie og smør til stegning
 Salt og peber
1

Du skal bruge en stor suppegryde.
Skær løg og hvidløg i tern, steg dem klare sammen med safran i olivenolie og smør i 4 - 5 minutter. Rodfrugterne skrælles og skæres i tern - lad dem stege med løgene i yderligere 5 minutter. Rør rundt flere gange så det ikke brænder på. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, hakkede tomater, 1 finthakket chili og en hel chili, der er stukket huller i. Tilsæt fiskefonden. Kog suppen op og lad den koge i 20 - 30 minutter til grøntsagerne er møre. Tilsæt fløden og varm suppen igennem. Smag suppen til med salt og peber. Imens skæres fisken i 2 x 2 cm tern. Dræn rejerne. Sænk forsigtigt fisken ned i suppen, der nu kun simrer. Fisken skal kun simrer i 1-2 minutter. Rejerne og de hakkede krydderurter tilsættes.
Server suppen i varme tallerkner med brød til.

Ingredienser

 2 Løg
 4 Fed hvidløg
 Safran eller gurkemeje
 4 Gulerødder
 1 Persillerod
 1 Knoldselleri, lille
 1 Flaske hvidvin
 140 g Tomatpuré
 2 Dåser hakkede tomater
 2 Røde chilli
 1 l Fiskebouillon, hjemmelavet eller terninger
 450 g Laks, evt frossen
 350 g Torsk, evt frossen
 500 g Rejer optøede
 1 Dusk/ potte Basilikum, frisk
 1 Dusk rosmarin, frisk
 1 Dusk persille, frisk
 1 Dusk purløg, frisk
 1 Dusk timian, frisk
 0,25 l Piskefløde
 Olivenolie og smør til stegning
 Salt og peber

Directions

1

Du skal bruge en stor suppegryde.
Skær løg og hvidløg i tern, steg dem klare sammen med safran i olivenolie og smør i 4 - 5 minutter. Rodfrugterne skrælles og skæres i tern - lad dem stege med løgene i yderligere 5 minutter. Rør rundt flere gange så det ikke brænder på. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, hakkede tomater, 1 finthakket chili og en hel chili, der er stukket huller i. Tilsæt fiskefonden. Kog suppen op og lad den koge i 20 - 30 minutter til grøntsagerne er møre. Tilsæt fløden og varm suppen igennem. Smag suppen til med salt og peber. Imens skæres fisken i 2 x 2 cm tern. Dræn rejerne. Sænk forsigtigt fisken ned i suppen, der nu kun simrer. Fisken skal kun simrer i 1-2 minutter. Rejerne og de hakkede krydderurter tilsættes.
Server suppen i varme tallerkner med brød til.

Notes

Norsk fiskesuppe
(Besøgt 239 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *