Print Options:

Banankage med chokoladesmørcreme

Portioner1 portionForberedelse15 minutterTilberedning50 minutterSamlet1 time 5 minutter

Kagedej
 4 Æg, M/L
 250 g Sukker
 1 tsk Vaniljepasta
 150 g Kagemel
 1 tsk Salt
 1 tsk Bagepulver
 150 g Smeltet smør, afkølet
 300 g Bananer (3-4 stk)
 50 g Chokolade hakket groft
Chokoladesmørcreme
 50 g Piskefløde
 100 g Mørk chokolade
 150 g Smør, stuetemperatur
 2 Æggehvider
 30 g Sukker
 40 g Flormelis
Banankage - dej
1

Æg piskes med sukker og vanilje til en lys og luftig masse. Smøren smeltes - og køles af til stuetemperatur. Kagemel, bagepulver, salt sigtes sammen. Bananerne moses eller blendes. Chokoladen hakkes groft. Melblandingen vendes i æggemassen skiftevis med det smeltede smør. Vend til sidst bananerne og chokoladen til dejen er ensartet. Fyld dejen i en smurt springform på 23-24 cm i diameter, og bag den ved 180 grader varmluft i ca 45-60 minutter. Når der ikke kommer dej på en kødnål, når du stikker midt i kagen, er den færdig. Køl helt af inden kagen pyntes med smørcremen

Chokolade smørcreme
2

Piskefløde bringes til kogepunktet og hældes over den hakkede chokolade (hvis du bruger chokoladeknapper skal de ikke hakkes) Lad det stå i ca 1-2 minutter. Rør i midten af skålen med en silikonedejskraber indtil massen bliver til en blank ganache. Sæt den til side på køkkenbordet.
Pisk smøren luftig og lys i nogle minutter. Tjek at chokoladen er kølet ned til samme temperatur som smøren.
Rør smør og ganache sammen med en dejskraber. Stil den til side på køkkenbordet
Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukker lidt ad gangen til marengsen er stiv og blank. Pisk flormelis i lidt ad gangen indtil marengsen er meget stiv og fast. Bland det forsigtigt sammen med smør/chokolade blandingen, indtil massen er silkeblød og glat. Kom smørcremen i en engangs sprøjtepose med stjernetyl. Smørcremen kan kortvarigt stilles i køleskabet hvis den er blevet for blød.
Dekorer den afkølede kage som du ønsker.
Jeg lavede et gittermønster