Myntesirup

Jeg har rigtig meget mynte i min have. Det spreder sig som ukrudt. Mynte er lækkert i græske frikadeller, fetaostecreme og mojito, men det er også lækkert at bruge i sirup. Siruppen kan bruges i et glas forfriskende danskvand med isterninger og en limeskive, i en mojito, eller andre cocktails. Prøv den også i kager – på kagebunde eller i Frosting. Du finder opskriften her. Jeg har forsøgt mig med at hælde vodka på mynteaffaldet. Det vil jeg lade stå en uge og filtrere det. Jeg plejer at bruge restaffaldet af hyldeblomstsaft og hælde vodka på – det bliver virkelig godt.

ForfatterBülowKategori, SværhedsgradLet

Myntesirup

Portioner1 portion
Forberedelse10 minutterTilberedning25 minutterSamlet35 minutter

 400 g Mynteblade
 5 dl Vand
 400 g Sukker
 100 g Glucosesirup
 2 tsk Vaniljepasta, eller 1 vaniljestang
 1 Lime, saften

1

Skyld mynten og pil bladene fra.

2

Bland alle ingredienser i en stor gryde, og lad det koge i 15-20 minutter uden låg. Lad det trække og køle lidt ned i ca. 10 minutter. Sigt bladene fra.

3

Hæld siruppen over i skoldede flasker. Jeg lod sigtede det en gang til gennem en lille finmasket sigte, da jeg hældte det på flasker.
Der blev ca. 8 dl. af denne portion
Opbevares i køleskab. Vend flasken inden brug, da den bundfælder lidt.

Ingredienser

 400 g Mynteblade
 5 dl Vand
 400 g Sukker
 100 g Glucosesirup
 2 tsk Vaniljepasta, eller 1 vaniljestang
 1 Lime, saften

Directions

1

Skyld mynten og pil bladene fra.

2

Bland alle ingredienser i en stor gryde, og lad det koge i 15-20 minutter uden låg. Lad det trække og køle lidt ned i ca. 10 minutter. Sigt bladene fra.

3

Hæld siruppen over i skoldede flasker. Jeg lod sigtede det en gang til gennem en lille finmasket sigte, da jeg hældte det på flasker.
Der blev ca. 8 dl. af denne portion
Opbevares i køleskab. Vend flasken inden brug, da den bundfælder lidt.

Myntesirup
(Besøgt 6 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *